Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şampiyon Trabzonspor'un alışılagelmiş pas futboluna dayalı 4-3-3'üne karşı, Valerien Ismael'in önde baskı isteyen 3-4-3'ü ne yapacaktı? Maçın sorusu buydu.

        Beşiktaş, beklentimin çok ötesinde yoğun ve baskılı oynadı. Önde basmaya çalıştılar. Sağ kenar Rossier ve sol kenar Rıdvan ellerinden geleni yapsalar da bilhassa hücuma etkili katkı yapamıyorlardı. Josef ve Can, gittili geldili oyunda mücadele koyuyorlar, savunma 3'lüsü de ağır oyuncular olmalarına karşın öne çıkıyorlardı. Muazzam bir Ghezzal vardı sahada ve Beşiktaş'ın akıl ile ilgili her noktasında izi bulunuyordu. İlk devre sert ve mücadele dozu ile geçerken Abdülkadir Ömür'ün adeta Messi pasını kontrol etmesine rağmen filelere gönderemeyen Djaniny etkili tek pozisyonu harcayan isim oldu.

        Trabzon tempoya pasla karşılık veremedi. Visca yine bir büyük maçta yoktu. Beşiktaş net pozisyon bulamasa da bir sürü karambol topta kötü şutlarla skoru bulamadılar.

        2. yarıda yine beklentimin aksine Beşiktaş yorulmadı. Ama bu kez Trabzon'da sahada Cornelius vardı. Vida'ya her pozisyonda üstünlük sağlayan Cornelius takımı pek de bir şey oynamazken hem Vida hem Ersin'in hatalarını golle sonuçlandırdı. Ghezzal, penaltı aldı skora eşitlik gelecekken Batshuayi penaltıyı da kaçırdı. Trabzon artık iyice coşması gereken dakikalarda yine bir şey oynamayınca Ghezzal yine müthiş bir iş yaptı ve takımın iyi olmayanlarından Rosier'e golü attırdı. Momentum Beşiktaş'a dönmüşken Larin, saçma bir hareketle kendini attırınca maç Beşiktaş için bitti.

        Uzatmalarla 16 dakikalık bölümde bir duran topta direkten dışarı çıkan Dorukhan kafası hariç bir şey olmayınca eşitlikle noktalandı maç. Trabzonspor yine bir büyük maçta domine edici oyun oynamadı.

        4 Avrupa maçı artı totalde 6 büyük maç toplamda 10 zorluk derecesi yüksek maçta da iyi futbol oynayamadı Trabzonspor. Beşiktaş ise Ismael ile yeni bir sürece girdi. Beşiktaş taraftarının kendisini seveceğini düşünüyorum. Lakin ona uygun en az 5 oyuncu alınması lazım. Top artık Beşiktaş yönetiminde.

        Hakem Zorbay Küçük ev sahibi lehine maç yönetti. Bu da o statta o atmosferde normaldir.

        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00
        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar