Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GEÇTİĞİMİZ hafta enteresan bir deneyim yaşadım. Türkiye'de ilk kez, büyük bir emek

        harcanarak üç boyutlu maç yayını yapıldı.

        Galatasaray-Fenerbahçe karşılaşmasını bu şekilde izleyen şanslı isimlerden

        biri de ben oldum. Biliyorsunuz hem 3D hem de HD yayın için 250'ye yakın insan çalıştırdı Digitürk... Spikerin; "Tribünler bugüne kadar 'hakeme gözlük' diye bağırırdı, şimdi biz gözlüklerimizi' taktık" girizgahı ile başladı maç. Kabul etmek lazım, iyi espriydi.

        Yayının teknik kısmına ilişkin; görüntü, ses vs... söyleyebileceğim en ufak bir eleştirim yok. Ama yayından keyif aldım mı diye soracak olursanız tek kelimeyle 'hayır' demek zorundayım. Birincisi üç boyutlu gözlükle maç seyretmek bana çok uymadı. İlk deneyimden tamamen negatif ayrılmamın nedeni tek başına bu değil elbet. Derbiyi katleden bir İtalyan yönetmen vardı. Neler yapmadı ki;

        O kadar çok kamera görevli olunca görüntülerde sürekli kamera seyretmek durumunda kaldık. Kameraların yayına girmemesi engellenemedi.

        Maç boyunca George Hagi'yi ancak 25'nci dakikada birkaç saniye görebildik. Aykut Kocaman'ın ise esamesi okunmadı. Ne goller esnasında varlardı ne de maç sonrasında! Seyirci olarak gözlerim hep onları aradı.

        Pozisyon tekrarları yok denecek kadar azdı. Ofsayt gerekçesiyle verilmeyen gollerden sonra dahi görüntü çok geç ekrana getirilebildi. Daha buna benzer bir yığın pozisyon. Ve buna neden olan tek kişi başta da söylediğim gibi İtalyan yönetmen. Yayında görevli kişilerin yabancı olması nedeniyle usta yönetmen Musa Çözen 'anlaşamama' riski yüzünden devre dışı kalmıştı.

        Lig TV'den keyifle izlenebilecek ikinci 3D denemesi için bir istediğim var. Bir sonraki yayına kadar lütfen Musa Çözen'i İtalyanca kursuna gönderin.

        Zira futbol izleyicisinin ona ihtiyacı var.

        Hakan'a Şükür...

        Hakan Şükür'ün TRT'de Ersin Düzen ve Sergen Yalçın'la birlikte yaptığı programa Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı davet ettiğini yazmıştım. Ve bu yayın gerçekleşti. Yayın yer itibari ile biraz 'bürokrasi' koksa da büyük işti. Başbakan'ı hele hele bu gündemde bir spor programına çıkartmayı başarmak ancak alkışlanır. Ve TRT bu yayın sayesinde uzun süredir eleştirdiğim 'konuk sıkıntısı' konusundaki ölü toprağını üzerinden atmış oldu. Baksanıza; birinci sayfa karikatür çizerlerine bile malzeme oldu konu.Tebrikler...

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar