Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Eskiden bize "büyüyünce ne olmak istersin, hangi mesleği seçeceksin" diye sorduklarında, cevaplarımız az çok belliydi: Doktor, mühendis, mimar, öğretmen, gazeteci, bankacı gibi..

        Sonra bilgisayar çağına girdik, meslek tercihleri de buna göre şekillendi: Bilgisayar mühendisi, yazılımcı, dijital sistem yöneticisi, genetik uzmanı, diyetisyen falan oldu.

        Şimdi ise bambaşka meslekler türedi. Teknolojik gelişmeler ilerledikçe, gençlerin hedefleri de değişti, dolayısıyla meslekler de farklılaştı. Artık yeni nesil bu alanlarda uzmanlaşmak istiyor:

        *

        - 3d Üretim Mühendisi, Genetik Çeşitliliği Memuru, Robot Mühendisleri, Aktüerlik, Biyoteknolog, Beyaz Şapkalı Hacker, İklim Kontrolü Mühendisi, Blockchain uzmanı, Dijital Rehabilitasyon Danışmanı..

        - Nanoteknoloji Mühendisi, Kişisel Veri Simsarı, Endüstriyel Tasarım Mühendisi, Arttırılmış Gerçeklik Geliştiricisi, Veri Madenciliği, Enerji Sistemleri Mühendisliği, Online Eğitmen..

        - Yol Denetleyicisi, Uygulama Geliştirme Uzmanı, Satış Uzmanları, İnsansız Hava Aracı Operatörü, Yazılım Kalite ve Test Uzmanı, Yapay Zeka Mühendisliği, Biyomedikal Mühendisliği..

        - Gömülü Sistemleri Mühendisliği, Bilişim Çalışmaları Yöneticisi, Uzay Turizmi için Rehberlik, Fizyoterapist, Hiper Akıllı Ulaşım Mühendisi, UX Designer, Dijital Terzi, Soyu Tükenmiş Türler için Revivalist..

        - Tıbbi Danışmanlar, Çöp Mühendisi, Problem Çözme Yarışması Direktörü, Kişisel Eğitim Rehberi, Özel Vücut Parçası Üreticisi, Zihin Transferi Uzmanı, Dijital İçerik Uzmanı, Kişisel Marka Danışmanı, Okülarist.

        *

        Gördüğünüz gibi, günümüzde yaygınlaşmaya başlayan ve yakın geleceğin en önemli çalışma alanları arasına girecek olan bu meslekler, oldukça farklı yapıdalar. İşte, büyük değişimi fark eden Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD), 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında, yeni meslekleri gençlere tanıtmak amacıyla bir proje hayata geçirdi.

        EGİKAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Pınar Kılıç, projeyi üyelerin katkılarıyla hazırladıklarını, onların yardımıyla bu tanıtımları lise öğrencilerine yayacaklarını söyledi.

        Doğrusu bu fikri ve girişimi çok beğendim. Bugün uçuk kaçık gibi görünseler de, çok kısa süre sonra sadece ülkemizde değil, dünyanın her yerinde bu meslekler geçerli olacak. Ve şimdiden harekete geçenler de kazançlı çıkacaklar.

        O yüzden EGİKAD'ı kutluyorum. Gençlere oldukça değerli bir armağan sunuyorlar.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar