Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ege Üniversitesi öyle güzel bir bölüm açtı ki, itiraf edeyim en başta böyle olacağını hiç düşünmemiştim. Ama aradan 3 yıl geçince, bunun ne kadar faydalı ve isabetli bir karar olduğunu gördüm. Sözünü ettiğim üniversitenin adı “Tazelenme Üniversitesi”.. Diğer adıyla ise “3. Yaş Üniversitesi”..

        Bu üniversiteye herkes kayıt yaptıramıyor. Birinci koşul, 60 yaşın üzerinde olmak. Öğrenciler burada geriatri, arkeoloji, halk sağlığı, mitoloji, palyatif bakım, hastalıkta ve sağlıkta bakım, psikoloji teorik derslerinin yanı sıra psikodrama, tango, halk dansları, örgü, aikido, yoga, metin atölyesi gibi uygulamalı pratik derslerini alıyorlar. Derslere öğretim görevlileriyle birlikte gönüllü öğrenciler de giriyorlar. Lisans eğitimi verilen üniversitenin şu an 500 kayıtlı öğrenci bulunuyor. Bu yıl için açılan 100 kontenjan aynı gün doldu, 50 kişi ise hala yedekte bekliyor.

        ŞAHANE BİR PROJE

        Ege Üniversitesi Tazelenme Üniversitesi Yürütücüsü, Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sevnaz Şahin, bu üniversitenin aslında bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu söylüyor. Ki söyleminde yüzde yüz haklı.. Gerçekten de şahane bir sosyal sorumluluk projesi.. İlginç okul, 2016 yılında Prof. Dr. Fehmi Akçiçek ve Doç. Dr. Sevnaz Şahin önderliğinde derslere başladı. Şu anda 2 profesör, 1 doçent, 2 uzman ve 10 geriatri yan dal asistanı ile hizmet veriyor.

         Doç. Dr. Sevnaz Şahin ve Prof. Dr. Fehmi Akçiçek
        Doç. Dr. Sevnaz Şahin ve Prof. Dr. Fehmi Akçiçek

        Tazelenme Üniversitesi, bize hayat boyu öğrenmenin sonu olmadığını kanıtlıyor. İleri yaşlarda bile olsanız, insanın öğreneceklerinin sınırı yok. Haftada 3 gün teorik, 2 gün de pratik olmak üzere ders gören “tazelenme öğrencileri”, saat 17.00 ile 20.00 arası sınıfları dolduruyorlar. Toplam 120 öğretim üyesi, mesai saati dışında yapılan bu eğitimlere gönüllük temelinde gelerek katkı veriyor.

        DİĞERLERİ DE KATILSA..

        Akıl edenleri, kuranları ve yaşatanlar alkışlıyorum, kutluyorum. Ege Üniversitesi’nin bu yeniliği diğer üniversitelere de ilham kaynağı ve örnek olmalıdır. Çünkü, Türkiye’nin nüfusu giderek yaşlanıyor ve böyle düzgün sosyal projelere çok ihtiyaç var. Yüzlerce üniversiteye sahibiz. Her biri konuya el atsa, topluma çok büyük katkı sağlarlar. Ellerinde o imkanlar bulunuyor çünkü..

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar