Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Geçtiğimiz akşam Urla için önemli bir toplantı gerçekleştirildi. Urla Belediye Başkanı CHP'li Burak Oğuz'un önderliğinde ve Hiç Natürel Sızma Zeytinyağı Marka Sahibi Duygu Özerson Elakdar'ın ev sahipliğinde, benim de aralarında bulunduğum bir grup gazeteci, iş adamı, turizmci, ekonomist ve iletişimci ile birlikte ilçenin önümüzdeki dönem için yapması gereken açılımları tartıştık. Önce Başkan Oğuz'u dinledik, ardından kendi fikir ve görüşlerimizi ilettik.

        O akşam da Başkan Oğuz'a özellikle dikkat ettim ve şu tavrı çok hoşuma gitti. Öncelikle yerel halk ile ilçede daha üst düzeyde yaşayanların sentez oluşturmasını çok önemsiyor. Bu grupların, yerel halkın korunarak birlikte hareket etmeleri gerektiğini savunuyor. Ki, bu noktada kendisini çok haklı buluyorum. İlçeye sonradan yerleşenlerin mutlaka yerel halkla bütünleşmeleri ve karşılıklı saygı anlayışıyla beraber yaşamaları zorunludur. Urla ancak bu birliktelik sayesinde huzur ve refaha kavuşur, aksi halde tek taraflı bakış açısıyla bir yere varamaz ve ilçede mutsuzluk hakim olur.

        BAŞKAN OĞUZ'UN KAFASINDAKİ PLANLAR BELLİ

        Başkan Oğuz'un kafasındaki Urla aslında çok net oluşmuş durumda. Her ne kadar arama konferansları başlatacağını, strateji planları oluştururken bu konferansların sonuçlarından yararlanacağını söylese de, onun yol haritası şimdiden belli aslında. Mesela..

        - İlçenin organik tarım vahası ve gastronomi merkezi olmasına ciddi önem veriyor.

        - Urla'nın hikayesinin doğru mesajlarla anlatılmasının gerekliliğini savunuyor.

        - Zeytine özel bir ilgi gösteriyor, zeytin rotasının güçlendirilmesi ve zenginleştirilmesi gerektiğini ifade ediyor.

        - Kendini finanse eden projelerle Urla’da katma değer yaratılabileceği, “Made in Urla” markasının geliştirilebileceğini düşünüyor. Böylece, yerelden küresele doğru bir geçişin sağlanacağı umudunu taşıyor.

        - Erkence zeytin çeşidi ve hurma zeytini, bardacık inciri, karabaş lavantası ve pembe bamyanın tescillenmesi işlemlerinin yapılacağını belirtiyor.

        - Urla’da 200 civarında arkeolojik yapının olması ve bunların İON Kültürel Mirası olarak dünyaya anlatılarak tanıtılması projesini benimsiyor.

        - Turizm acenteleri, butik oteller ve turizm sektörünün liderleri ile Urla’da zeytinin başrolde olduğu bir Gastronomi ve Turizm Ağı toplantısı yapılmasını istiyor.

        - En önemlisi ise, ilçenin dokusuna uygun mimari projelerin desteklenmesini ve imar affının önüne geçilmesini şart koşuyor.

        - Urla’nın özgün kalması ve plansız büyümemesi için çalışmaların yapılmasını arzuluyor.

        - İlçenin ayrıca sağlıklı yaşam merkezine dönüşme projesini de destekliyor.

         

        BODRUM'UN, KUŞADASI'NIN HATASINA DÜŞMEYİZ

        Bu kısa toplantıda da gördüm ki, Başkan Burak Oğuz'un seçilmesi Urla için bir şans oluşturmuş durumda. Çünkü aklında; Urla'yı özgün olarak tutabilmek, geçmişte Kuşadası ve Bodrum'da yapılan vahim büyüme hatalarını tekrarlamamak, yerelden kalkınmayı sağlayabilmek, Urla'yı içinde barındırdığı tarihsel ve kültürel hikayeleriyle dünyaya tanıtmak, ancak bütün bunları yaparken de halkın refahını arttırmak, işsizliğe yönelik çareler üretebilmek, gençlerden yararlanmak gibi keskin amaçları var. Hepsi doğru, hepsi yararlı hedefler. Umarım arzuladıklarını teker teker gerçekleştirme imkanı bulur ve gözbebeğimiz Urla yıldızını somut adımlarla ve projelerle daha da parlatır.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar