Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Aydın'ın güzel ilçesi Nazilli, tarımda Türkiye'nin yüz akıdır. Aydın da herkesin bildiği gibi efeler şehridir. Evet, Aydın’ın efeleri meşhurdur, ancak içlerinde üçü en meşhurlarıdır: İncir, kestane ve zeytin.. "İyi de, burada pamuk da var, o efe değil mi" diye soranlara da şunu söyleyeyim: Pamuk efelerin yarenidir.

        Dünyanın en kaliteli incirlerinin üretildiği yer Nazilli'dir. Rekoltesi en fazla olan, dünya üretiminin % 60’ını karşılayan yer Aydın ve özellikle Nazilli'dir. Bu ürünlerin en kaliteli şekilde işlenip, pazarlara açılması da artık Nazilli’de yapılabiliyor. Son yıllarda ihracatçı sayısı oldukça çoğaldı, bütün yerli ihracatçılar da bölgede bulunan çiftçilere katkı sağlıyor. Bu bir zincirin halkası gibi yayılarak ilerliyor.

        Kestane ise tamamen çok özel bir konu. Şu anda bölgede 20-22 ton rekoltesi olan bir ürün kestane. Bursa’ya kestaneyi Nazilli veriyor. Bu rakam da % 60’a tekabül ediyor. Böyle giderse eminim ki Nazilli yakın gelecekte kestanenin de başkenti konumuna yükselir ve buraya açılacak sanayi kuruluşlarıyla kestanede de tek söz sahibi olur.

        Nazilli Ticaret Odası Başkanı Necdet İzgü
        Nazilli Ticaret Odası Başkanı Necdet İzgü

        ŞİMDİ DE MUZ GELİYOR

        İçindeki mineraller ve değerler açısından bakıldığında, Türkiye’nin en lezzetli, en iyi zeytinleri de yine burada yetişiyor. Nazilli ayrıca uzun yaşamın da merkezlerinden biri. Buranın hava koşulları, iklimi, ürünleri her şeyin en iyi şeklide yetişmesini sağlayan ortamı sunuyor. Dolayısıyla burada yetişen her ürün çok özel oluyor.

        Bütün bunlara ilaveten, ilçeye önemli bir yenilik daha geliyor. O müjdeyi de Nazilli Ticaret Odası Başkanı Necdet İzgü veriyor. İzgü, önümüzdeki günlerde artık pazarlarda, marketlerde Nazilli’de üretilen muzlara da rastlanılabileceğini açıkladı. İlçede 18 farklı ürünle çok önemli bir yelpazeye sahip olduklarını vurgulayan Başkan İzgü, Nazilli muzunun üretimine başladıklarını, çiftçinin ilk mahsullerini aldıklarını ve yakında bu muzları piyasaya süreceklerini belirtti.

        Belli ki, Nazilli üç meşhur efesinin ve yareninin yanına başka efeler de katmak niyetinde. İncir, zeytin, kestane ve pamuk gibi gelecekte Nazilli muzu da ünlenirse, hiç şaşırmayın, bu verimli topraklarda o da olabilir çünkü..

        ***

        Şükretmek için erken değil mi?

        - Kısa süredir söz yazarı Philip Payne ile birliktelik yaşayan ünlü büyük beden modeli Iskra Lawrence aşk itirafında bulunmuş, "Onunla geçirdiğim her gün için Tanrı'ya şükrediyorum" demiş.

        - Bence bu işlere Tanrı'yı hiç karıştırmasan iyi edersin, çünkü sevgilinden ayrıldığında ve ondan nefret etmeye başladığında günah çıkartmaya koşarsan, o zaman bu lafların altından kalkamazsın!.. 

        ***

        Yanlış teşhis olamaz mı yani

        - Fenerbahçe'de Philip Cocu ve Erwin Koeman'ın ardından teknik direktör Ersun Yanal da kötü gidişata son verememiş, sarı-lacivertli takım Yanal yönetimindeki 5 maçta sadece 1 galibiyet alabilmiş.

        - Yoksa takımda başarısız ya da yetersiz olanlar teknik adamlar değil de futbolcular olmasın sakın, çalıştırıcıları tek tek ipe götürürken bir de bunu düşünseniz!..

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar