Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ile Maraş’tayken Habertürk TV için canlı bir röportaj yaptım. Orada kendisine bir süredir speküle edilen bir konuyu da sordum.

İddiaya göre Jeoloji Mühendisleri Odası belediyeyi fay hattı üzerindeki binaların kentsel dönüşüm kapsamına alınması ve bu hat üzerinde imar izni verilmemesi konusunda uyarmış, belediye ise “Çalışma yapmaya gerek yok.” demiş.

Bu iddiaya “Hayır, böyle bir şey doğru değil. Türkiye deprem bölgesi, kuzeyden ve güneyden geçen fay hattı var. Hem belediyeler hem de hükümetimiz kentsel dönüşüm planları yapıyor ve uygulamak için çalışıyorlar. Fakat bu bir süreç. Standartlara uymayan yapıların bir anda, bir yılda dönüşümünün ne kadar zor olduğu ortada.” yanıtını vermişti.

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Hayrettin Güngör
Kahramanmaraş Belediye Başkanı Hayrettin Güngör

Önceki gün benim Güngör’e sorduğum rapor meselesi sosyal medyada yeniden gündem oldu. Kahramanmaraş Jeoloji Mühendisleri Odası il temsilciliği “biz belediyelere depremle ilgili rapor sunduk ama yeterince ciddiye alınmadık.” iddiasını tweet olarak tekrar paylaştı.

Bunun üzerine Hayrettin Bey beni aradı ve şunları söyledi:

"Nagehan Hanım Kahramanmaraş Jeoloji Mühendisleri Odası’nın böyle bir raporu yok. Rapor olmadığı gibi haliyle benim böyle bir söylemim de yok. Siz bana bu yönde bir soru yöneltmiştiniz, ben yeniden açıkça beyan etmek isterim ki bu iddia tamamen gerçek dışıdır.”

Not: Jeoloji Mühendisleri Odası'nın bir yanıtı varsa elbette bu köşe onlara da açıktır...

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar