Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

Göçmenler deyince akla önce Suriyeli sonra da Afganistanlı kardeşlerimiz geliyor. Fakat göç idaresine göre 34 ayrı ülkeden göçmen kardeşimizle birlikte yaşıyoruz.

Evet CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan gibilere inat “kardeşlerimiz” diyorum. Göçmenlere her gün ırkçı nefret kusanlar iyi okusun. Göçmenler kardeşimiz. 2020’lerde de birçoğu yurttaşımız olacak.

Gördünüz değil mi Özcan’ın dünkü insanlıkdışı açıklamalarını?

Bolu’da yaşayan yabancı uyrukluların su ve katı atık vergisi ücretlerine 10 kat zam yapacakmış!

Bu apaçık bir ayrımcılık, ırkçılık değildir de nedir?

2021 yılında CHP’li bir belediye başkanı 1940’larda gayrimüslim yurttaşlarımıza reva görülen o utanç verici Varlık Vergisi’ni geri mi getirecek?

MUHARREM İNCE NE DİYOR?

Acaba Tanju Özcan’ın hamisi olarak bilinen Muharrem İnce, Özcan’ın bu önerisi ile ilgili ne düşünüyor? Memleket Partisi Tanju Özcan kafasında mı?

Geçen Cuma da benim yazım üzerine şu twiti attı Özcan:

“Bu ne hadsizlik. Suriyelilerle beraber 90 milyon Türkiyeliymişiz. Türkiye’de yaşayan 83 milyon Türküz biz. Bu Arap sevici Nagehan Alçı bayram dönüşü 3 tane Suriyeli kardeşi evlat edinsin, hayrını görsün.”

Buradan CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na da sormak isterim: Bu dil ırkçılık, ayrımcılık ve kafatasçılık içermiyor mu Sayın Kılıçdaroğlu? Sizin dönüştürmek istediğinizi söylediğiniz CHP bu dili benimsiyor mu? Bu mudur partinizin dönüşmüş hali?

Peki ya Arap sevici demek hem bel altı hem de ırkçı bir gönderme değil midir sizce?

Cuma günkü yazımın her kelimesinin altına yeniden imzamı atıyorum. Tanju Özcan’ın bu çirkin twiti o yazının ne kadar haklı olduğunu bana bir kez daha kanıtladı.

Evet göçmen kardeşlerimizle 90 milyonluk Türkiye'yiz biz. Canlarını kurtarmak için bize sığınmış herkese kucak açan, o insanların enerjisine inanan ve onlarla büyüyen bir ülke olmak bizi büyütür, aksi ise aşırı sağ ideolojinin batağına saplanıp kalmaktır.

Bugün kendine sol diyen CHP, göçmenlere yaklaşımının Avrupa’daki aşırı sağ siyasetçilerle aynı olduğunun farkında mı?

İnsanları etnik kökeninden ötürü aşağılamanın ırkçılığın en temel unsuru olduğunu biliyor mu Tanju Özcan?

Fransa’da Le Pen Müslümanlara yönelik ne yapıyorsa göçmen kardeşlerimize karşı da aynısı yapılmamalı.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar