Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Peki bunca kayıp ve zarara ne kadar dayanılabilir?

Lufthansa 20-22 bin çalışanını işten çıkarıyor ve pilotların maaşlarında yüzde 47’lik bir kesintiye gidiyor.

THY ne yapacak?

2022-23’e kadar 2019 rakamlarına dönebilme beklentisi yok. Yani önümüzdeki 2-3 yıl ancak yaralar sarılmaya çalışılacak.

Ancak İlker Aycı çalışanların işlerini kaybetmemeleri, bu süreci sıfır iş kaybı ile atlatmak için ellerinden geleni yaptıklarının özellikle altını çizdi.

“Burada sendikanın anlayışlı olması çok önemli. Bazı düzeltmeler yapmadan bu süreçten çıkamayız. Lufthansa binlerce kişi çıkarırken biz tek bir kişinin ekmeğine zarar gelmesin istiyoruz. Bunun için karşılıklı fedakarlık çok önemli. Bir an önce bir oran üzerinde anlaşmamız gerekiyor her geçen gün çalışanlarımızın aleyhine işliyor.”

THY Yönetim Kurulu Başkanı’na bunun üzerine birkaç gündür tartışılan iki atamayı da sordum. Zira iki yeni müdür pozisyonu için yapılan seçimler üzerinden muhalif basında THY’ye yönelik eleştiriler görüyorum.

Aycı bu atamalarla ilgili şunları söyledi: “Müdür olmaya kıdemi, çalışma süresi kafi iki kişiden bahsediyoruz Nagehan Hanım. CV’leri, çalışma süreleri yetersiz olsa tartışılır ve tartışılmalıdır ama ortada böyle bir durum yokken aile bağları üzerinden insanları adam asmaca ile değerlendirmek doğru değil.

Bunlar üzerinden THY’yi yıpratanlara cevabımız şirketimizin vazgeçmediğimiz kadrolarıyla elde ettiği başarıları. Biz ailesine, ismine değil, ehliyetine, liyakatine, performansına ve emeğine bakıyoruz. Seçimlerimiz yanlış olsa bu sonuçlar gelmezdi.”

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar