Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Fehmi Koru, islami kesimin önde gelen kadın yazarlarını hep aynı konu da(türban) yazdıkları için eleştirdi.Katılmamak mümkün değil.Ben, özellikle "Azgın Teke Sendromu" konusunda muhafazakar kesimin kadın yazarlarından günlerce bir yorum bekledim, ama gelmedi.Halbuki onların bu konuya hangi pencereden baktığını çok merak ediyordum.Çünkü içinde bulundukları cemaatte hayli "azgın teke" bulunuyordu.

        Gelin hatırlayalım.

        Mesela, islami kesimin kadın yazarlarını eleştiren Fehmi Koru'nun kayınpederi Süleyman Karagülle.İslam entelijansiyasında hayli önemli bir isim. Akevler kooperatifinin kurucusu. Milli Gazete ve Zaman'daki yazılarıyla islami kesimin kanaat önderlerinden. Süleyman Karagülle cumhuriyetten sadece 5 yaş küçük.

        1928 doğumlu.Geçen yıl Kırgizistan'da 18 yaşında bir genç kızla evlendi.Yani kendisinden tam 60 yaş küçük bir kadınla. Bu alandaki önemli rekorlardan biri. Hatta geçtiğimiz ay hayatını kaybeden ilk eşi Zülfiye Karagülle'nin bu acı nedeniyle hayata veda ettiği iddiaları da var.

        İslami kesimde yine "azgın teke" olarak adlandırılabilecek bir isim daha var.

        Vakit Gazetesi yazarı Hüseyin Üzmez. Hüseyin Üzmez 1931 doğumlu. Yani 75 yaşında. 2003 yılında evlendi.O zaman 72 yaşındaydı,kendisine eş olarak 22 yaşındaki Ayşe Yılmaz'ı seçti. Süleyman Karagülle'nin eşi ile yaş farkı 60 iken, Hüseyin Üzmez'in eşi ile arasındaki yaş farkı 50.

        Yani,bir hayli.

        Hüseyin Üzmez deyince tabii akla Müslüm Gündüz ile Fadime Şahin'in basılma anı geliyor. 28 Şubat döneminin en çok konuşulan olaylarından biriydi. Fadime Şahin 24 yaşındaydı. Müslüm Gündüz ile yaş farkı 30'u geçiyordu. Neden aklımıza Hüseyin Üzmez geliyor dedim? Çünkü basıldıkları ev Hüseyin Üzmez'in eviydi.

        Dün gece Star Tv'de Hüseyin Üzmez bu ev için," Evet, benim evimde basıldılar. Zaten ben o evi müslümanlara tahsis etmiştim."dedi. Belli ki evin farklı konukları da olmuş.

        Gelelim Haydar Baş'a. Konu mahkemede olduğu için fazla yorum yapmayacağım.

        "Mahkemelik olan ne" derseniz şu efendim.

        Haydar Baş'ın tam 18 çocuğu var. Birileri çıkıp demiş ki, bunların hepsi tek eşi Ayşe Baş'tan olamaz. 50 yaşını geçmiş bir kadın hala çocuk doğurabilir mi? İşte bu araştırılıyor. Haydar Baş'ı kanıt olmadan bu sınıfa sokmayayım.

        Ve aklıma gelmeyen ya da bilmediğim pek çok isim daha...

        Gördüğünüz gibi "azgın teke sendromu" muhafazakar kesimde de hayli yoğun.

        Hani hep "Türkiye muhafazakarlaşıyor" diyorlar ya,

        İşte Neco'yu ve diğerlerini görünce ister istemez aklıma geliyor

        Yoksa,gerçekten Türkiye muhafazakarlaşıyor mu?

        muratongun@haberturk.com

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar