Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

BAŞÖRTÜSÜNE yönelik Anayasa değişikliği bugün Anayasa Komisyonu’nda görüşülmeye başlanacak.

Nasıl bir süreçten geçer kestirmek zor, çünkü İYİ Parti’nin başını çektiği Altılı Masa bileşenleri mevcut teklif üzerinde değişiklik için bir metin hazırlıyor.

Bununla ilgili olarak İYİ Parti heyeti daha önce CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etmiş ve bir metin üzerinde bazı düzeltmelerle iki maddelik teklife dönük düzeltme önerileri hazırlanmıştı.

İYİ Parti’nin yöneticilerinden oluşan bir grup önceki akşam da CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu ziyaret edince, konunun yine başörtüsüne yönelik Anayasa değişikliği ile ilgili olduğu sanılmıştı.

BAŞÖRTÜSÜ DEĞİL, YOL HARİTASI İÇİNDİ

Ancak bu ziyaret Anayasa konusunun ötesinde 26 Ocak günü İYİ Parti’nin ev sahipliğinde düzenlenecek Altılı Masa toplantısında ele alınacak yol haritasına yönelikmiş.

Bunu da heyete başkanlık eden İYİ Parti Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu dünkü sohbetimiz sırasında dile getirdi.

Tatlıoğlu, diğer liderlerden farklı olarak Akşener’in liderler zirvesi öncesinde kurmayları ile diğer partilerin liderlerini buluşturup, görüşlerini alıp metinlere son şeklinin verilmesini sağladığını belirtti.

Ardından da Akşener’in liderleri ziyaret ederek kendilerine bırakılan konuları görüştüklerini belirtti.

Ziyaretlerinin CHP ile sınırlı olmayıp, dün itibarıyla 5 parti liderinin tamamını kapsadığını açıkladı.

PÜRÜZ AŞILDI

Aktardığına göre Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçiş sürecinin yol haritasını çizen ve 30 Ocak’ta da bir lansmanla kamuoyuna duyurulacak olan yol haritasında bir pürüz görülmüyor.

Cumhurbaşkanı yardımcılarına ilişkin ortaya çıkan anlaşmazlık da “Cumhurbaşkanı, Altılı Masa’nın liderleri veya onların gösterdiği kişilerle istişare ederek yönetir” şeklinde bir mutabakat metniyle aşılması planlanıyor.

Zirve nedeniyle İYİ Parti lideri Akşener de bugünden itibaren liderleri ziyaret edecek ve kendilerine bırakılan konular üzerinde uzlaşı arayacak.

Gelecek hafta Perşembe günü İYİ Parti’de bunlar karara bağlanacak, ardından 30 Ocak pazartesi günü kamuoyuna açıklanacak.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar