Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

ALTILI Masa'nın ortak adayının kim olacağı konusunda ortaya çıkan anlaşmazlık bugün CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti lideri Meral Akşener'in buluşması ile karara bağlanacak.

Görüşme talebi CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan gelirken, görüşmenin iki partinin merkezi yerine, bir başka mekanda olması karara bağlandı.

İki liderin 5 Ocak öncesi görüşmesinde ağırlıklı olarak ortak adayın nasıl belirleneceğinin yanısıra, iki parti arasında gerilimlere yol açan açıklamalar ve güven kırılmasına yol açan konuların da ele alınması bekleniyor.

Yakın geçmişte CHP'den gelen Kılıçdaroğlu'nun aday gösterilmemesi halinde Altılı Masa'nın dağılacağı açıklamalarıyla birlikte, son olarak 11 Büyükşehir Belediye Başkanı'nın Konya'daki toplantısı sonrası yayınlanan bildiri de İYİ Parti'de sıkıntıya neden oldu.

Belediye başkanlarının 11'inden 10'unun, İYİ Parti'nin de desteğiyle seçilmiş olmasına karşın, herhangi bir şekilde atıf yapılmamış olması, ayrıca 1980 öncesi kutuplaşmayı anımsatacak atıf yapılması da rahatsızlığa yol açmıştı.

İki liderin görüşmesinde rahatsızlığa neden olan bütün bu konuların masaya yatırılması bekleniyor.

Akşener ve Kılıçdaroğlu geçmişte de sorunlu anlarda buluşarak sorunların çözümünü sağlamış, ortak çıkış yolu bulunmasını sağlamıştı.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar