Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

CHP yönetimi partiden ayrılma kararı alan Muharrem İnce için herhangi bir adım atmayacak mı?

Karadeniz’e ayaklarını uzatıp dinlenmekte olan partinin etkin ismine bu soruyu yönelttiğimde telefonda bir süre sessiz kaldı.

“İnce’nin bu partide kalması önemli” deyip devam etti:

“Aslında Genel Başkan arayıp ‘gel konuşalım’ dese farklı bir hale gelir. Kemal (Kılıçdaroğlu) Bey kendisini ikna eder, kol kola girip basına görüntü verir. Ama bunu yaptığı anda kendisini, her bir kararda İnce’ye danışmak zorunda bırakan noktaya getirir. Bir lider için kabul edilir değildir…”

İnce’nin son açıklamalarıyla kişisel beklentilerini öne çıkardığını da belirten CHP yöneticisine bu durumda ne yapacaksınız diye sordum.

Yanıtı aynı içtenlikte oldu:

“Partiyi bir kişi yönetir, o da delegenin ezici çoğunluğu ile tekrar seçilen Kılıçdaroğlu… İnce bildiriye imza atanların ömrü billah partide milletvekili kalmasını mı istiyor? İmza veren gibi vermeyen de vekil gösterilmedi. Ayrıca İnce, memleketi Yalova’nın delegeleri ile birlikte oturduğuna mı hayıflanıyor? Oturduğu yer memleketi Yalova delegelerinin yanı, tuvaletin kenarı değil. Baykal sürekli Antalya delegesiyle oturduğunu unuttu sanırım. Bunlar kendisine sıkıntı veren cümleler, doğru değil. Partiden ayrılması ise hiç doğru değil. Kal demek de git demek de zor bir süreç…”

İnce konusunda CHP’deki psikoloji böyle…

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar