Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Pınar Karşıyaka Basketbol Altyapı Şube Başkanı Erdal Çilengiroğlu ve ekibi doğru adımlar atmaya devam ediyor.

        Önce yıllarını Karşıyaka basketboluna adayan, bu konuda da efsane olan Ateş Özerk’i altyapı Onursal Başkanı yapan şube yönetimi, önemli bir adım atmıştı. Bu anlamlı ve faydalı atılımın ardından da, Karşıyaka’da 14 sene forma giyerek, yeşil-kırmızı forma ile yıldızlaşıp Milli takıma kadar yükselen; 1976 yılında Balkan Gençler Şampiyonluğu, 1977 yılında Avrupa Gençler Şampiyonluğu, A milli takımla 1980’de İslam Oyunları’nda şampiyonluk ve 1981 Balkan Şampiyonluğu yaşayan; 1981 Avrupa Şampiyonası’na katılan milli takımda forma giyen; 101 Kez Milli olarak Karşıyaka Spor Kulübü tarihine geçen Şadi Olcay’ı altyapıda görevlendirildi.

        Kulübe emeği geçmiş ve Kaf-Sin-Kaf tarihiyle yoğrulmuş isimleri altyapılarda görevlendirerek yeni nesle de bu aşkı aşılama çabası mutlaka ilerleyen yıllarda meyvesini verecektir.

        Adeta basketbol mabedi olan ve alt yapılarda inanılmaz oyuncular yetiştirip ne yazık ki bunları üstteki yarışmacı takımlara geldiği noktada iflas eden sistem inanıyorum ki; bu yönetimin işlevleriyle canlılık kazanacak. Basketbolcu Fabrikası Karşıyaka, ürünlerini en üst düzeye kadar çıkaracak.

        Kuyruk acısı

        Hafta sonunda Anadolu Efes Antrenörü Vaggelis Aggelou’nun geçen seneki kuyruk acısı nedeniyle İvkovic’in gölgesinde yaptığı terbiyesizliğe adamlığıyla cevap veren bir Ufuk Sarıca ve ekibi Eurocup’ta yoluna son hız devam ediyor. Son olarak Stelmet Zielona Gora’yı evinde farklı mağlup eden Pınar Karşıyaka grupta avantajlı konuma geçerken; Avrupa Arena’sında tribünlerin boş kalması ise can sıkıyor... Karşıyaka taraftarı zorlu maratonda maç seçmeden takımının arkasında olmalı...

        Bulkaz farkı

        Uşak Sportif’te “Bir oraya bir buraya” derken yeniden takımının başına baş antrenör olarak geçen Ozan Bulkaz, sihirli değneğini dokundurarak takımının üzerindeki ölü toprağını atmayı başardı. İlk olarak ligde yenilmezlik unvanı ve lider olarak Uşak’a gelen Darüşşafaka’yı ardından da Eurochallenge’da “Tarihinde ilk Avrupa maçı”nda Tsmoki Minsk’i 78-59 mağlup eden Uşak Sportif, yıllarını Uşak basketboluna harcayan Ozan Bulkaz’ın kıymetini bilmeli ve bir kez daha böyle maceraların içine de girmemeli...

        2. Lig’de tablo heyecanlı

        Türkiye Basketbol Erkekler 2.Ligi’nde kıran kırana mücadele devam ediyor.

        Ege ekipleri Socarspor, Simpaş Denizli Basket, BEST Balıkesir ve Akhisar Belediyespor 5’te 4 yaparken; zikzaklı grafik çizen Gelişim Koleji ve Orkide Gediz Üniversitesi 3’te 2 ile ilk sekizin içinde kalmayı başardılar.

        Elbette şu anda daha ligin başı. Ama ne olursa olsun, alınacak her galibiyet ligin sonu için bir müjde taşıyor... Türkiye Basketbol Ligi’ndeki yabancı enflasyonu nedeniyle pek çok oyuncunun 2. Lige düşmesinin ardından bu ligdeki amansız mücadelede daha az hata yapan daha şanslı olacak.

        Bu yıl 2. Lige çıkan ancak dengeleri bir türlü kuramayan Afyon Belediyespor, takım içinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle Cemal Bayraktar, Gökhan Keser ve Alperen Kalaycıoğlu ile yollarını ayırdı. Tek galibiyeti bulunan ekibin tecrübesizliği şu anda skorlara yansıyor ancak kısa sürede toparlanarak onun da ilk sekiz için mücadele etmesini arzuluyoruz.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar