İstanbul Havalimanı'nı kapatmadan Atatürk'ü yeniden açmak mümkün mü?
6’lı Masa'nın ortak hükümet programında dikkat çeken vaatlerden biri de Atatürk Havalimanı'nın yeniden açılması.
Açıkçası ben de Atatürk Havalimanı'nın kapatılmasına üzülmüş, büyük pistin yıkılmasına da karşı çıkmıştım.
Öte yandan İstanbul Havalimanı'nın açılmasından da gayet memnunum. Eski havalimanları yeterli olmuyordu, pist sırası için saatlerce uçak içinde dönüp duruyorduk.
Peki muhalefetin vadettiği gibi Atatürk Havalimanı yeniden açılabilir mi?
Hiç kolay değil hem de politik değil teknik nedenlerden dolayı.
Çünkü Atatürk Havalimanı'nın uçuş güzergahı ile İstanbul Havalimanı'nın uçuş güzergahları çakışıyor.
Havacılık uzmanları Atatürk Havalimanı ile yeni havalimanının arasındaki mesafenin kuş uçuşuyla 35 km olması nedeniyle iki meydan hava trafiğinin yönetilmesinde teknik sorunların ortaya çıkacağını söylüyor.
Yazarımız Güntay Şimşek bunu bir kaç kez anlatmıştı.
Ayrıca Atatürk Havalimanı'nın yeniden çalıştırılmasının önünde bir de hukuki engel var.
İstanbul Havalimanı ihale şartnamesinde Atatürk Havalimanı'nın tüm ticari kapasitesinin buraya taşınacağı ve işletme döneminin de bu şekilde başlayacağı yazıyor.
Kısacası İstanbul Havalimanı'nı kapatmak gibi çılgın bir işe girişmeyeceklerine göre Atatürk Havalimanı'nı yeniden ticari uçuşlara açmaları zor.
Gerçi muhalefet seçimi kazanırsa Atatürk Havalimanı'nı kullanabilir ama sadece kendileri için.
Açık bırakılan ve kısa mesafeli olan Doğu Batı pisti şu an Cumhurbaşkanlığı uçuşları için kullanılıyor zaten.
Liberal Demokrat Parti eski Genel Başkanı Cem Toker bu konuda mantıklı bir öneride bulunmuş.
“Yeni havalimanının adını değiştirip 'Atatürk' koymak mı daha akıllıca olur, pistlerini parçalayarak mahvettikleri Atatürk Havalimanı'nı yeniden açmak mı?” diye sormuş.
Seçimi kazanabilirlerse muhtemelen ilkini yapmakla yetinmek zorunda kalacaklar.