Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

İYİ Parti Lideri Meral Akşener önceki gün Halk TV’de İsmail Küçükkaya’nın programına katıldı ve ittifak ortağı CHP’ye daha doğrusu CHP’yi destekleyen bir grup kanaat önderine sitem etti.

Aslında bu sitemi yeni değil. Meral Hanım iki yıldan fazladır “İYİ Parti’ye parmak sallayan muhalif kanaat önderleri” olduğunu söylüyor.

Muhalif medyada köşe yazan veya televizyonlara çıkan, CHP’nin sol politikalar izlemesi ve HDP ile iyi ilişkiler kurması gerektiğini düşünen, sağ siyasetten ve Türk milliyetçiliğinden hiç ama hiç hazzetmeyen, sayıca çok olmasa da sesi çok çıkan bir grup ismi kastediyor.

Bahsi geçen grubun bir kaç temel özelliği var.

6’lı masaya HDP’nin de katılması, en azından aday belirlenirken HDP’nin de destek vereceği bir ismin seçilmesi gerektiğine inanıyorlar.

6’lı masanın kurulmasından Erdoğan’ı yenmek adına yani pragmatik olarak memnunlar ama aslında başta DEVA ve Gelecek olmak üzere sağ muhafazakar siyasetçilerden hiç hazzetmiyorlar. 1-2 puan için seçime kadar katlanma modundalar.

Meral Akşener, HDP’yi eleştirdiğinde kendisine oyun bozan gözüyle bakıyor ve “HDP olmazsa nasıl kanacağız?” diye çıkışıyorlar. Hatta İYİ Parti’nin yeterince demokrat olmadığı imasında bulunuyorlar.

“Muhalefet seçimi nasıl olsa kazanacak, o halde soldan bir aday olsun” diye düşünüyorlar.

Ağırlıklı çoğunluğu Kemal Kılıçdaroğlu’nun, bir kısmı ise HDP’nin de oylarını alabileceğini düşündükleri Ekrem İmamoğlu’nun aday olmasını destekliyor.

Mansur Yavaş’ın adı geçtiğinde yüzlerini ekşitiyorlar. “Sağ, milliyetçi ve muhafazakar bir adayın Erdoğan’dan ne farkı var? İdeolojisi bize ters bir adaya gerek yok” diye itiraz ediyorlar.

“6 parti Kemal Bey’i aday yaparsa ittifaktaki sağ partilerin tabanı tıpış tıpış oy verir, HDP de eklenince seçimi rahatça kazanırız” diye varsayıyorlar.

Yüzde 65’i sağ seçmenden oluşan bir ülkede yaşadıklarını, milliyetçiliğin tüm dünyada yükselişte olduğunu pek görmek istemiyorlar.

İşte Meral Hanım’ın “Sağcı istemiyorsanız davet etmeyin kardeşim” demesi ve “Kazanılamadığı taktirde bu zararı herkes görür” uyarısı yapması bu yüzden.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar