Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan’ın Armağan Çağlayan’ın Youtube kanalında yaptığı derin analizler epeyce tartışma yarattı.

AK Parti’nin gelecek seçimde yüzde 75 oy alacağını iddia etmesinin neden olduğu mizah bir tarafa bir de dış politika krizine neden oldu.

Birleşik Arap Emirlikleri’nin Türkiye’ye teslim olduğunu söylemesi üzerine parti sözcüsü Ömer Çelik çıkıp " Beyanları partimizin görüşlerini yansıtmamaktadır” diye bir açıklama yapmak zorunda kaldı.

Şimdi Özkan’ın grup başkanvekilliği görevinden alınmasına kesin gözüyle bakılıyor. “Parti sözcüsünün açıklamasından sonra devam etmesi mümkün değil” yorumu yapılıyor.

Aslında bu Cahit Özkan’ın ilk vukuatı değil.

Daha önce de kraldan çok kralcı açıklamalar yapması parti içinde rahatsızlık yaratıyordu.

Örneğin HDP’ye kapatma davası açılmasının ardından Meclis’te basın toplantısı düzenleyerek “HDP hem siyasi hem de hukuken kapanacaktır” demişti.

Ben o dönem bu sözleri iktidar kurmaylarına sormuş ve tıpkı bugün olduğu gibi “Cahit Özkan’ın açıklaması parti kararını yansıtmıyor” yanıtını almıştım. Bu fikir ayrılığını buradan da yazmıştım.

Zaten sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan dahil hiçbir AK Partili yetkili kapatmayı savunmadı.

Konuştuğum isimler o gün de Cahit Özkan’ın bu tarz çıkışlarının içeride pek hoş karşılanmadığını fısıldamışlardı.

Yani bugün karşılaştığı tepkinin nedeni sadece BAE açıklaması değil, bir birikimin sonucu...

Göze girmek için hamasi ve abartılı konuşmalar yapan kimi diğer AK Parti milletvekilleri de buradan kendilerine ders çıkarır mı acaba?

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar