Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Dün Habertürk’e giderken Beşiktaş stadının yanından Gezi Parkı’na çıkan yolun üzerindeki CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeni billboard'ları dikkatimi çekti.

Yana yana asılan iki afişten birinde “Devlet şeffaf olacak, vatandaşına hesap verecek. Millet devleti denetleyecek”, bir diğerinde ise “İnsan hakları, eşitlik ve özgürlükler kurumu kurulacak. Vatandaş sahipsiz kalmayacak" yazıyordu.

Biraz araştırınca “Fikrini söyledi diye kimseye soruşturma açılmayacak, Barış Akademisyenleri işinin başına dönecek”, “Etnik köken, inanç, engellilik, cinsel yönelim yasayla dezavantaj olmaktan çıkarılacak” gibi mesajlar veren başka billboard’lar da olduğunu öğrendim.

İktidara yakın medya, özellikle 'cinsel yönelim' ifadesi üzerinden Kılıçdaroğlu’nu eleştiren haberler yapmış.

Bence hiçbir mahsuru yok ama siyasi etkisi konusunda şüpheliyim. Çünkü bu afişlerin hitap ettiği kesimler zaten hâlihazırda CHP’ye oy veriyor. Hadi bilemediniz muhalefet blokundaki partileri destekliyor.

Oysa 50+1 için Kılıçdaroğlu’nun bugüne kadar kendisine mesafeli duran seçmen gruplarına da mesaj verecek afişler astırması gerekirdi.

Bunun da en kılçıksız yolu ekonomik vaatlerini açıklamak olurdu.

Elektrik faturalarının hanelerin büyük bölümünde moral bozduğu bir haftada Kılıçdaroğlu’nun özgürlük mesajları kimin gündeminde ki?

Peki CHP Genel Merkezi bunu düşünememiş olabilir miydi?

Dün Kemal Bey’in ekibini arayarak kampanyanın arka planını ve neden sadece demokrasi ve özgürlük konusunu kapsadığını sordum.

“Sayın Kılıçdaroğlu, iktidara geldiğimizde neler yapacağımızı 6 başlıkta anlatacağını söylemişti. Daha önce gençler ve kadınlarla ilgili vaatlerini anlattı, şimdi özgürlükleri anlatıyor. Önceki 2 başlıkla ilgili de afiş çalışması yapmıştık” yanıtını aldım.

Yani bu afişler 6 aşamalı bir çalışmanın 3'üncü adımıymış.

Hayat pahalılığının konuşulduğu günlerde özgürlük temalı billboard'ların pek uygun olamayacağını onlar da fark etmiş ve aslında bu çalışmayı 1 ay ertelemişler.

Vaatler dizisindeki gelecek 3 başlık hangileri olacak öğrenemedim ancak ekonomi, dış politika ve toplumsal barış üzerine olur.

Bu arada, afişlerde yer alan CHP ambleminin fazla ön planda olmaması sizde de adaylık çalışması izlenimi uyandırmadı mı?

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar