Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Murat Zaman, Meclis’teki milletvekillerine kur korumalı mevduat hesaplarını anlatırken ‘‘Gelişmekte olan ülke olarak, Türkiye için en büyük problem kurlardaki oynaklık. Bu üründe amacımız oynaklığı yok etmek. Dua edin de bu ürün gerçekten tutsun, oynaklık azalsın’’ demiş.

Kur korumalı mevduat hesapları, kurdaki hızlı yükselişin önünü kesmesi bakımından etkili bir çözüm oldu.

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, geçen hafta bu hesap türüne geçen bakiyenin 91.5 milyar TL'yi aştığını söylemişti.

Öte yandan ekonomistler, “Bankalardaki döviz hesaplarının oranında azalma yok, yani dolarını bozdurup kur korumalı mevduat hesaplarına geçenlerin sayısı çok değil” diyor.

Belli ki hâlihazırda kredili TL mevduat hesaplarındaki paralar yeni ürüne yönelmiş ama insanlar döviz hesaplarındaki paraları bozdurmakta tereddüt ediyor. Ayrıca dolarda yavaştan bir yükseliş eğilimi de var.

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Zaman’ın deyimiyle kurdaki oynaklığın kaderi sadece bu yeni hesap türünün tutmasına bağlamak yanlış olur bence beklentileri iyi yönetmek, öngörülebilir politikalar ve dış faktörler de kuru istikrara kavuşturmak için etkili olacaktır.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar