Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

Tamam adaylık gönlünden geçiyor, “Nasıl olsa muhalefet bloku seçimi kazanmayı garantiledi, bari siyasete Cumhurbaşkanlığı yaparak veda edeyim. Hem ülkede birlik beraberlik de sağlarım” diye düşünüyor ama yakın ekibi dışında ne parti tabanı ne de ittifak ortağı bu duruma ikna olmuş değil.

Dün İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın Habertürk’ten Mahir Kılıç’a önemli açıklamalar yaptı.

Kılıçdaroğlu'nun olası Cumhurbaşkanlığı adaylığına dair, "Kendisinden talip olduğunu duymadım ama bizim bir ilkemiz var. Bu konuda herkes idealist davranmalı, nefis zamanı değil. Anketlerde kazanmama riski görünen bir adayı biz İYİ Parti olarak kabul etmiyoruz” dedi.

Daha önce Genel Başkan Meral Akşener de ‘kazanacak aday’ vurgusu yapmıştı ama Koray Aydın bu kez bizzat Kılıçdaroğlu’nun adaylığı sorusuna verdiği yanıtta vurgulayarak İYİ Parti’nin tavrını kibarca ortaya koydu.

Bugün de İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı Habertürk’ten Sibel Erdem'e konuştu.

Koray Aydın'ın sözleri biraz yumuşatma çabasıyla "Bu söylediklerimizden Kemal Bey'e karşı olduğumuz sonucu çıkmasın ama İYİ Parti'nin yol haritası paydaşlarla ortak bir aday tespit edilmesi ve bu noktada seçilecek bir isim olması” dedi. Diplomatik bir dil kullansa da satır aralarında İYİ Parti'nin hissiyatını o da yansıtmış.

Kılıçdaroğlu performansının dozunu giderek yükseltiyor, gündemi belirliyor, imajını güçlendiriyor ancak aday olma noktasında işi çok zor.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar