Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

Dün Muharrem Sarıkaya Meclis’te AK Partili milletvekillerinin yeni ekonomi politikasına ilişkin hissiyatını yazmıştı.

Gelinen durumdan hiç hoşnut değillermiş, buradan çıkışın kısa vadede olmayacağına yönelik endişeleri de oldukça yüksekmiş.

Tüm AK Parti Grubu istisnasız böyle mi düşünüyordur yoksa Muharrem abinin karşısına adına artık 'endişeli Reisçiler' diyebileceğimiz isimler mi çıkmıştır bilemiyorum ama sonuçta belli ki içeride bir huzursuzluk var.

İşin ilginç tarafı, AK Partililerde bu ay Merkez Bankası’nın faizi sabit tutacağına yönelik bir kanı oluşmuş.

Muhtemelen bu kanı Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun yabancı yatırımcılarla yaptığı bir toplantıda “16 Aralık’taki toplantıda faiz indirimi yapılmaması olasılığı arttı” sözlerine dayanıyor.

Bir yandan "Ekonomide yeni bir modele geçtik, doların kaç lira olduğunun önemi yok, ihracat artınca döviz dengeye oturacak" açıklamaları yapılırken, diğer yandan Merkez Bankası'nın kura müdahale etmesi, Başkan Kavcıoğlu çıkıp “Faizi düşürmeyebiliriz” demesi kararsız bir atmosfer yaratıyor.

Yabancı yatırımcı için birinci öncelik öngörülebilir ortamdır.

Oysa faizi 3 ay düşürüp, sonra birden yükseltip, sonra tekrar düşürerek, Merkez Bankası Başkanlarını ve bakanları sık sık değiştirerek kafa karışıklığına ve öngörülemezliğe neden oluyorlar.

Kur ve faiz politikası nedir? Düşük faiz politikası ne kadar süre uygulanacak? Dolarda bir kırmızı çizgi var mı? Hammadde ve yatırım maliyetleri yükselirken ihracat nasıl artacak? Hayat pahalılığı nasıl durdurulacak?

Ekonomi kurmaylarının tüm bunları tane tane anlatması lazım.

Aksi halde bırakın vatandaşı bu politikaya kendi milletvekilleri bile ikna olmuyor...

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar