Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

Cuma günü Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın istifa ettiği veya moda tabirle ‘affının istendiği’ haberleri sosyal medyada ayyuka çıkınca kabine değişikliği olacağı, değişikliğin de gece yarısı Resmi Gazete’de duyurulacağı beklentisi oluştu.

Yersiz de değildi bu beklenti. Zira Merkez Bankası’nın faiz düşürme kararlarından Lütfü Elvan’ın memnun olmadığını tahmin etmek zor değildi.

Kaldı ki kendisiyle ilgili atama kararını da yine bir gece yarısı Resmi Gazete’den öğrenmiştik.

Ayrıca aynı gün Cumhurbaşkanı’nın bir grup ekonomi kurmayı ile toplantı yaptığı, toplantıda Elvan’ın yer almadığı biliniyordu.

Muhtemelen bu toplantıyı duyan eski Merkez Bankası Başkanı ve İYİ Parti Milletvekili Durmuş Yılmaz ”Resmî Gazete’yi takip etmenizi tavsiye ediyorum. Bu gece bir şey olabilir” diye bir tweet attı.

Saatler gece yarısını gösterdiğinde yoğun ilgi nedeniyle gazetenin internet sitesi çöktü.

Şimdi bazı gazeteci meslektaşlarımız Durmuş Bey’i eleştiriyor, hatta daha ileri gidip trollükle suçluyor. Oysa onunki sadece malumun ilanıydı. Sonrasında bir özeleştiri de yaptı zaten.

Kaldı ki Resmi Gazete’nin internet sitesini çökertecek ilgi sadece Yılmaz’ın tweeti nedeniyle meraklanan muhaliflerden kaynaklanmıyordu.

Şu an Külliye'deki yönetim anlayışı öyle bir kapalı devre ki, AK Partililer de kabine değişikliği olur mu diye gözünü Resmi Gazete’ye dikiyor.

Hatta bırakın AK Partilileri, Lütfi Elvan dahil kabinedeki pek çok bakan o gece “Acaba başıma bir şey gelmiş midir?” diye düşünerek Resmi Gazete’yi kontrol etmekten kendini alamamıştır.

“Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminde Bakanlar sekreter görevi üstleniyor, kabine değişiklerinin önemi yok” anlayışı bizi bu noktaya getirdi.

Dolayısıyla Cuma gecesi yaşananlar için bir sorumlu arıyorsanız Durmuş Yılmaz kızacağınız son kişi olmalı...

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar