Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

Erol Olçok’un vefatından sonra AK Parti’nin seçim kampanyalarını yöneten, o dönemde Erdoğan ile de çok yakın mesai yapan Faruk Acar’ın İYİ Parti ile anlaşması konuşuluyor günlerdir.

Acar ayrılık sürecinde yaşananları geçen gün Cüneyt Özdemir’e anlattı. 2 yıldır süren bir soğukluk varmış. Özellikle AK Parti’nin son kurultayından sonra yönelttiği eleştiriler içeride bir kırılma yaratmış.

Aslında Acar’ın durumu muhalefetin AK Parti’den ilk transferi değil.

Yine uzun süre AK Parti için kamuoyu araştırmaları yapan Anar'ın eski başkanı İbrahim Uslu da geçen yıl CHP ile el sıkışmıştı.

Peki muhalefet bloku bu iki transfer üzerinden AK Parti seçmeninin kodlarını çözüp oyları hop diye bu tarafa kaydırabilir mi?

Millet İttifakı’nın muhafazakâr-sağ-milliyetçi tabanın hassasiyetlerini gözetecek, en azından bam tellerine basmayacak kampanyalar yapmasına önayak olabilirler ki yüzde 50+1 denkleminde bu küçümsenmemesi gereken bir katkıdır.

Fakat büyük bir mucize yaratmalarını beklemek elbette saflık olur çünkü Erdoğan’ın bunca yıllık seçim başarısının arkasında kampanyalar değil seçmeni ile kurduğu güçlü duygusal bağ yatıyor.

Bu arada küçük bir dedikodu vereyim, hatırladığım kadarıyla Faruk Acar ile İbrahim Uslu’nun arası pek iyi değildi.

Kader ikisini de AK Parti’den uzaklaştırdığına göre barışıp birlikte çalışırlar mı acaba?

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar