Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

Dün CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun grup konuşmasını dinlerken metin yazarı ekibini uyarması gerektiği duygusuna kapıldım. Sebebi basit; konuşması büyük oranda teorik doğruları içerse de fazlasıyla didaktik kaçıyor.

Bu didaktiklik uzadıkça da konuşmanın etki gücü azalıyor.

Mesela “Gelişmiş ülke tanımı nedir? Gelişmiş ülke küçük ayrıntılarda iş bölümüne giden ülkedir. Ne kadar çok toplum alt ayrıntılarda yeni kadrolar oluşturursa o ülke gelişmiştir” gibi uzun ve teorik giriş cümlelerinden bahsediyorum.

Ben Kemal Bey’in danışmanı olsam konuşma metinlerini en az 3’te 1 oranında azaltır ve çarpıcı bölümleri çoğaltırdım.

Bana göre dünkü konuşmasında en çok etki uyandıracak bölüm emeklilerin bayram ikramiyesinin Ramazan ve Kurban Bayramı'nda 1500 TL'ye çıkarılması çağrısıydı.

Kendisi de hatırlattı; bu ikramiye meselesi sahiden de 7 Haziran seçimlerinde CHP’nin en akılda kalan vaadiydi. 1 Kasım’a giderken AK Parti de sahiplenmek zorunda kalmıştı.

Bu tip somut öneriler ciddi etki yaratabilir ama uzun ve öğüt dolu bir konuşmanın arasında kaybolup gidiyor.

Laf açılmışken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın metin yazarlarının da son dönemde fazlasıyla tekrara düştüğünü, aynı kalıp cümleleri pek çok konuşmaya yapıştırarak heyecanı azalttıklarını söylemeliyim.

Etkili, monotonluktan uzak ve ilgi çekici konuşma metinleri konusunda en büyük tebriği Devlet Bahçeli’nin ekibi hak ediyor.

Meral Akşener’in son dönemdeki grup konuşmaları da gayet başarılı...

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar