Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Süreç kötü yönetildi, saatler süren sessizliğin iletişim başarısızlığı olduğunu AK Parti’ye yakın yorumcular bile teyit etti. Halbuki yapılması gereken çok basitti “Görevden ayrılma talebi doğrudur, Cumhurbaşkanı’nın kararı bekleniyor” diyen tek cümlelik bir açıklama yapmaları yeterli olacaktı.

Habertürk dışında merkez medya denen bir mecranın kalmadığı resmen teyit edilmiş oldu. “Siz de duyurmadınız” diyenlere hatırlatalım; hesabın hacklenmediği, istifa talebinin gerçek olduğu bakanlık yetkilileri tarafından doğrulandığı anda, haberi hem haberturk.com verdi hem de Fatih Altaylı canlı yayında duyurdu. Ben de programa bu konuyla başladım ve konuklarımla 2 saat boyunca olası sonuçlarını değerlendirdik. O akşam AB izleyici grubunda haber kanalları arasında en çok izlenen Habertürk TV oldu.

Malum haber kanalları ve gazetelerin kafayı kuma gömmesine Cumhurbaşkanı da kızmış diye duydum. AK Parti Tanıtım Medya Başkanlığı’nın ve AK Parti’ye yakın medyanın birlikte sınıfta kalışının somut bir örneğiydi yaşananlar. Zaten Cumhurbaşkanı Erdoğan birkaç hafta önce yaptığı bir konuşmada 'Medyamız en modern alt yapıya sahip ama bizim sesimizi ve nefesimizi yansıtmıyor' diyerek bu iflası açıkça vurgulamıştı. Ekonomide yeni bir sayfa açılır mı bilmiyorum ama medyada açılması gerektiği kesin…

Siyaset ile aile mefhumunun iç içe geçmesinin ne kadar komplike durumlar yaratabileceğini iyice görmüş olduk. Başarılı olsa dahi hem görev alan hem görev veren zor durumda kalıyor. Belki de gelecekte bu konuda bir yasal düzenleme yapılarak bizden sonraki nesillerin bu tür krizler yaşamasının önüne geçilebilir.

Ne yaşandığına dair Whatsapp gruplarında o kadar çok uydurma senaryo dolaştı ki, kimsenin gerçekte ne olduğunu bilmediğinin en büyük kanıtı bu bilgi kirliliğiydi… Üstelik en afili gazeteciler bile bu mesajları sanki gerçekmiş gibi sosyal medyada paylaşıyordu!

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar