Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

Bazı gazeteci meslektaşlarımız Halk TV’deki bir programda AK Parti'nin Joe Biden'ın seçim kampanyasına kurumsal olarak destekte bulunduğunu öne sürdü. Bu durum karşısında İsmail Saymaz şaşırınca da iddialarını sürdürerek “Evet evet, yapabiliyorsun bu açık bir şey. Yazıldı bu” dediler.

Peki AK Parti kurumsal olarak sahiden Biden’ın seçim kampanyasına bağış yaptı mı? Daha doğrusu böyle bir şey gerçekten mümkün mü?

AK Parti’den yetkili isimlere sordum. “Bu mümkün değil çünkü Anayasa’mız buna izin vermiyor. Siyasi Partiler Kanunu'nun 69. ve 72. maddelerine aykırı” yanıtını aldım.

Cumhurbaşkanlığı çeşitli lobi şirketleri üzerinden dolaylı olarak böyle bir bağış yapmış ya da yaptırmış mıdır? Bunu da araştırdım ve öğrendiğim kadarıyla böyle bir durum söz konusu değil çünkü tüm psikolojik yatırımı Trump’a yapmışlar.

Söz konusu haberler Murat Güzel üzerinden çıktıysa o da büyük bir hata zira Güzel zaten bir ABD vatandaşı ve Demokrat Parti delegesi. Obama ve Clinton kampanyalarına da açıkça destek vermişti. Yani Türk hükümetinin lobicilik çalışmalarıyla doğrudan bağlantılı değil.

Peki Cumhurbaşkanlığı’ndakiler neden çıkıp açıkça “Hayır, Biden’a bağış yapmadık” demiyorlar? Nedeni basit çünkü “Yaptık” deseler Türkiye kamuoyunda, “Yapmadık” deseler ABD’nin yeni yönetimi gözünde zor durumda kalacaklar!

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar