Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca salgın yönetimine çok iyi başlamıştı. Verileri şeffaf olarak açıklaması, gelen sorulara detaylı yanıtlar vermesi, güler yüzlü tavırları her kesimi memnun ediyordu. Fakat son iki ayda bu durum biraz değişti.

Pozitif vakalar arttıkça tablolarda bir tuhaflık olduğu söylentileri yayıldı, resmi verilere duyulan güven iyiden iyiye azaldı.

Yoğun eleştiriler üzerine önceki gün Bakan Koca nihayet hasta sayısının vakaların hepsini değil sadece semptom gösterenleri kapsadığını açıkladı. Şimdi haklı olarak eleştiriliyor.

Eğer 2 ay boyunca sessiz kalmak yerine 29 Temmuz’da tablodaki ifadeler değiştirildiğinde farkı izah etseydi bugün bu kadar insan “Sahiden kandırılmışız” duygusuna kapılmayacaktı.

Hele hele şimdi durumu 'ulusal çıkarlarımız' üzerinden açıklamaya çalışması verilerin gizlendiği algısını güçlendirerek kendisine duyulan güveni daha da sarsıyor.

Ayrıca Türkiye’ye seyahat yasağı getiren ülkelerin de aleyhimizde kullanacağı bir malzeme üretiyor.

Nitekim dün İngiltere Ulaştırma Bakanı “Covid-19 vakalarını uluslararası örgütlerin kabul ettiğinden farklı şekilde tanımlıyorlar” diyerek Türkiye'yi 'seyahat koridoru' listesinden çıkardıklarını açıkladı.

Bakan Koca bu süreçte çok çalıştı, bunu inkâr etmek haksızlık olur. Salgına yakalananların takibi için akıllı bileklik ve toplu taşıma kartlarında HES kodu mecburiyeti gibi yeni uygulamalar da takdir edilmesi gereken adımlar.

Fakat veriler konusunda ne yapıp edip yeniden herkesin güvenini kazanmalı. Bunun için de bence yarından itibaren pozitif çıkan test sayılarını da net olarak açıklamalı.

Hem kendisinin hem de ulusumuzun çıkarları için...

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar