Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

Ramazan günü İzmir’de bazı camilerin minarelerinden Çav Bella çalınması apaçık bir provokasyondu.

Arkasında kim var henüz bilmiyoruz.

Fakat olayın ardından İzmir İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan öyle bir açıklama yaptı ki yüreğimize su serpti, provokatörlerin hevesini kursağında bıraktı.

Yaşananları anlatırken ezbere suçlamalarda bulunmadı. "Bunlar kim olduklarını bilemediğimiz art niyetli kişiler, kimsenin günahını almak istemiyoruz” dedi.

Durumu fırsata çevirip ucuz politik mesajlar vermeye çalışmadı. Kimseyi ötekileştirmedi. İnanan inanmayan ayrımı yapmadı.

“Olayın İzmir’e mal edilmesi yanlış olur. İzmir'deki her kesim, dindar olmayan insanlarımız bile bizi aradılar ve bu konudaki üzüntülerini dile getirdiler. İzmir her türlü hoşgörünün, sevginin, saygının hâkim olduğu bir şehirdir” dedi.

Gayrimüslim vatandaşlara özellikle teşekkür etti.

İşte özlediğimiz kucaklayıcı din adamı tavrı budur.

Bravo Şükrü Balkan!

Bir teşekkür de İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e.

O da lafı hiç eğip bükmedi. "En fazla birlik beraberlik içinde olmamız gereken günlerde halkımızı birbirine düşürmeye çalışan bu kişileri lanetliyoruz" dedi.

Twitter’da o anları iyi bir şeymiş gibi paylaşarak densizlik yapan Banu Özdemir’in CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı olduğu iddia edilmişti. Olay kınanırken Özdemir’in partide aktif bir görevi olmadığı da açıklandı.

İşte bir provokasyon karşısında alınması gereken doğru tavır budur.

Not: Bu yazıyı yazdıktan kısa bir süre sonra Banu Özdemir’in gözaltına alındığını öğrendim. Bunu da tasvip etmiyorum. Ayıplanıp geçilecek kabahat başkadır, gözaltına almayı gerektirecek suç başka… İkisi birbirine karışınca hem adalet duygusu zedeleniyor hem de kutuplaşma artıyor.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar