Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Beşiktaş ve Galatasaray’ın dışında Başakşehir ile Fenerbahçe’nin de dört gözle sonucunu beklediği sezonun final maçı hakikaten nefesleri kesti. Gollerin, kaçanların, kartların konuşulduğu derbi adına yakıştı. Kazanın son 3 haftada büyük bir avantaj elde edeceği bu önemli doksan dakikada Beşiktaş’ın bu kadar isteksiz, ne yaptığını bilmeyen bir oyun ortaya koyacağını kimse beklemiyordu. Maça beklenildiği gibi Galatasaray, baskı ile başladı. Golü de erken bulunca özgüveni tavan yapan Galatasaray’ın bu baskısını kırmada Beşiktaş başarılı olamadı. Buna rağmen ilk yarıda Negredo’nun boş pozisyonda atamaması dengelerin yerine gelmesine engel olan andı. İspanyol sakatlanınca yerine Lens girince Şenol Güneş, ileriye Babel’i çekip Talisca-Lens ikilisiyle Hollandalı’yı destekledi.

        Tabii bir golcünün çıkıp Love’un girmemesi akıllara Şenol Güneş’in artık onu düşünmediğini bizlere gösterdi. Beraberliğin dahi çok yetmeyeceği Beşiktaş ikinci 45’e doğal olarak daha çok ofansı düşünerek başladı. Hemen hemen bütün ataklar Quaresma ile geldi ama bu yerinde değildi. Ancak buna rağmen Babel’in 54. dakikada Muslera ile burun buruna geldiği an belki de Siyah-Beyazlılar adına kırılma anıydı. Babel’in pozisyonu sonrası Galatasaray yeniden silkinip Beşiktaş’ın üzerine sağdan soldan inanılmaz bir şekilde geldi. Gomis’in düşürülmesiyle kazanılan penaltı sonrası Tosic atılınca, ipler tamamen Galatasaray’ın eline geçti.

        Pepe sakatlanıp çıktığı için Beşiktaş geriden oyun kurmakta zorlandı. Belki de ilk kez bir derbide bu kadar karakterini ortaya koyamayan, pısırık bir Beşiktaş’ı izledik. Sahada futbolu sanki bilmeyenlerin oluşturduğu bir 11 vardı. Derbide kilit olacak Talisca hayalet gibi dolaşınca göbekten hiçbir atak oluşmadı. En iyisi 2 gol yemesine rağmen Fabri’ydi, anlayın siz artık. Beşiktaş beraberlikte bile son ana kadar şampiyonluğu kovalayacağı derbiden hiçbir şey yapmadan yenik ayrıldı. Bunda da temel sorun oyun anlayışı falan değildi. Beşiktaşlı futbolcular kazanacaklarına inanmamıştı. Bundan sonra Beşiktaş’ı iyi günler beklemiyor. Şampiyonluk derken finişte 4. bile olabilirler, işte en büyük tehlike de bu.

        FABRİ

        Beşiktaş adına olumlu hiçbir şey yoktu. Kazanmaya inanmadıkları için bu sonuç ortaya çıktı. Fabri kalesinde goller görmesine rağmen farkı önleyen isimdi.

        BEŞİKTAŞ

        Bu tablodan sonra Beşiktaş’ın artık şampiyonluk için işi çok zor. Bu saatten sonra Galatasaray’ın yanı sıra Başakşehir’in de yarışı bırakacağına inanmıyorum. En büyük tehlike Kartal’ın sezonu 4. bitirmesi.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar