Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Alanya önündeki Beşiktaş ile dünkü arasındaki fark dağlar kadardı. Geçen hafta zorlanan, rakibin savunmasını aşmakta güçlük çeken bir takım izlemiştik. Göztepe, sıralama açısından Alanya gibi sıkıntılı değil. Bu nedenle Beşiktaş karşısında hücumu düşündüler. Özellikle kanatlardan atağa çıkıp Siyah-Beyazlılar’ı rahatsız etmeye çalıştıkları için Beşiktaş çok daha rahat ve istediği gibi oynadı. Dünkü görüntü bizlere yeniden, açık oynayan takımlara karşı zorlanmayan bir Beşiktaş olduğunu gösterdi.

        Alanya maçında olduğu gibi kilidi açan isim Talisca’ydı. Erken gelen akıl dolu bu Talisca golü, ister istemez Göz-Göz’ün direncini kırdı. Arkasından Medel’in golü de gelince Göztepe, maçtaki bütün inancını kaybetmiş oldu. Ortadaki üç önemli isimden yoksun çıkmasına rağmen Beşiktaş ‘ta Medel-Necip ikilisi yerinde müdahalelerle göz doldurdu. Medel’in tam bir joker olduğunu bir kez daha gördük... Hakikaten farklı bir oyuncu. Her hocanın onun gibi bir isme ihtiyacı var. Kene gibi, rakibine yapıştığı zaman bırakmıyor. Yapılan en yararlı transfer olduğunu yine gösterdi.

        Zaman zaman inişli çıkışlı dönemler yaşayan Babel’i de iyiler arasına eklemeliyiz. Kanattan öte, ortalara gelip pozisyon üretmeye çalıştı. Quaresma’nın yokluğunda oynayan Lens, kafa olarak bu takıma alışamamış. Q7 geldikten sonra kulübeden dışarı kafasını çıkaramaz. Hiçbir oyuncuya önyargım yok ama Love ile Lens’e verilen paralara acımamak elde değil.

        Bu kadar gol atılırken Negredo’nun suskun kalması da tabii ki şaşırtıcı ama hem yüzündeki maske hem de istediği o topları alamaması, kendisi adına dezavantaj olarak göze çarptı. Ama yine de mücadelesine şapka çıkartılmalı.

        Beşiktaş üst üste oynadığı iki iç saha maçından mutlu ayrıldı. Oyun hala geçen sezona benziyor mu, tabii ki hayır. Ancak artık oyun değil, üç puanların konuşulacağı haftalara geldik. İstanbul’da kayıp verilmedi.

        Skor 3-0’a geldikten sonra Beşiktaş’ın anlamsızca oyundan kopması enterasandı. Bu dakikalarda 15-20 dakika Göztepe gol için her şeyi yaptı, kaçırdılar ve attılar. Ancak serzenişimizi duymuş olacaklar ki; Talisca attığı golden sonraki durgunluğunu bırakınca Kartal farka koştu. Beşiktaş, takımın omurgasını oluşturan çok önemli oyunculardan eksik olmasına rağmen farklı bir skorla kazandı ve yarışı sürdürüp, rakiplerini baskı altına aldı. Bence dün akşamın en güzel olayı geldiğinden beri ilk kez oyuna girip bir de gol atan Larin’di.

        MORAL DEPOLADI

        Alanya’daki galibiyete rağmen karamsar bir görüntü içindeki Beşiktaş, farklı kazanıp moral buldu.

        LENS

        Lens’in artık kredisini tükettiğini söyleyebiliriz.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar