Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

HER şey para veya nam için ya futbolda, amaca ulaşmak için her yol mubahtır futbol dünyasında.

Uluslararası başarıya sahip sporcu, bilim insanı, gazeteci, siyasetçi, sanatçı veya bilimum ne kadar meslek grubundan insan varsa kulüp başkanı olmaz bu ülkede. Geçtim uluslararasını, ulusal çapta meşhur olmuş meslek erbapları, profesyoneller hatta sporcular bile kulüp başkanı olmazlar. Türkiye'de kulüp başkanlığı çoğunlukla Lümpen-Özenti Burjuva'nın işidir.

Genelde kendi bireysel veya mesleki başarısı ülke çapında bile karşılık görmemiş, baba, akraba tarafından maddi olarak hafif semirmiş ya da serveti nereden geldiği pek belli olmayanların öncelikli hedefidir kulüp yöneticiliği, sonra kulüp başkanlığı.

Sizinle birlikte düşünelim, bir an için gözlerinizi kapatın ve dünden bugüne tuttuğunuz takımın başkanlarının adlarını düşünün. Sonra bu isimlerden tuttuğunuz takımın adını çıkarın. Kulüp başkanı veya yöneticisi olmadan önce kaçını tanıyordunuz? Tanıdıklarınız mutlaka camianıza en çok hizmet eden başkan veya yöneticilerdir. Büyük bir kısmı da o kulübün aynı zamanda sporculuğunu yapmıştır.

Eskiden kulüplerin kişilere ihtiyacı yoktu, şimdi kişilerin kulüplere ihtiyacı var. Lümpen-Özenti Burjuvam nasıl tanışacak iş alemi ve devletle? Nasıl çıkacak ta televizyonlara, gazetelere, haftada en az üç gün haber olacak? Başka bir ilde gittiği restoranda şef garson nereden tanıyacak veya üçüncü sınıf magazin gülleri ile nasıl takılacaklar? işlerini nasıl büyütecek, kötü olan işlerini nasıl toparlayacak, kulüp yöneticiliği ve kulüp başkanlığı olmadan?

Lümpen-Özenti Burjuva sırtını lümpen taraftara dayayacak ki egosu şişsin, kulübün büyüklüğünü arkasında hissetsin. Lümpen taraftarı sürekli "düşman metaforu" veya olmayan kendi parası ya da kulübün parası ile transfer PR'ı ile oyalayacak ki ağanın namı yürüsün! Taraftar maraba gibi kandırılsın, etinden sütünden faydalanılsın, aynen kulüpten faydalanıldığı gibi. Maalesef bu "hıyar"ağaları bayağı kalabalık Türk futbolunda taraftarından, yöneticisine ve başkanına kadar. Düzgün taraftar, işadamı-yönetici veya başkan ise bin pişman bu hıyar tarlasında olmaktan.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar