Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Dünyanın en başarılı kulüplerini, tüm branşlardaki başarılı liglerini araştırın. Medyada, taraftar nezdinde adı en çok geçenler; sporcular, teknik direktör veya antrenörlerdir. Başkanların adı birkaç yerde geçer ama daha fazla sportif direktör veya menajerler tanınır. Hele kulüplerin yönetim kurulu üyelerini -spordan şöhreti yoksamaçta taraftar bile tanımaz.

        Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig Şampiyonu olmasını önce Şenol Hoca’ya sonra futbolculara borçlu. Fenerbahçe, Turkish Airlines Euroleague’de final oynayıp, kupayı son saniyede kaybettiyse, bu başarının müsebbibi önce koç Obradovic, sonra basketbolculardır. Tıpkı EuroCup şampiyonu G.Saray’da Ergin Ataman ve basketbolcuların başarının mimarları olması gibi.

        Elbette başkanların ve yöneticilerin bu başarılar için emekleri yadsınamaz. Ama kesinlikle abartılmadan... Başarılı spor ülke ve kulüplerinde olduğu gibi.

        Bu sezon hem futbolda hem basketbolda Türkiye bunu öğrendi. Umarım başkanların ve yöneticilerin rol kesmelerine medya çanak tutmaz da bu alışkanlığı kazanırız.

        Avrupa’da herhangi bir ülkenin medyasına, sporseverine sorarsanız, Şenol Güneş’i mi tanır yoksa Fikret Orman’ı mı? Obradovic’i mi yoksa Aziz Yıldırım’ı mı? Bizim manşetlerden indirmediğimiz başkanları tanıyan bulamazsınız.

        Bir de saçma bir klişe var. Genellikle başkan yancıları tarafından dillendirilir. “Başarısızlık başkana fatura ediliyorsa, başarı da başkanın hanesine yazılmalı” derler! Siz hiç sportif başarısızlıktan dolayı görevini bırakan başkan gördünüz mü!

        Bir de “Bu başkanlar o hocaları getirdi, parayı onlar verdi” diyenler var. Onlara da şunu hatırlatın; “Bu paralar başkanın değil kulübün paraları.” Ardından da şu soruyu sorun; “O mali yönetimi yapamıyorlarsa -ki yapamıyorlar- ne iş yapar bu başkanlar?”

        Sözün özü... Kulüp başkanları, egolarını dizginleyip, bilgilerini ve enerjilerini sadece kulüplerin mali ve idari işleri için harcamalılar. İşin sportif kısmını, kendilerinden daha donanımlı ve sporu daha iyi bilen büyük isimlere bırakırlarsa, önce kulüpleri kazanacaktır. Bu sezon takım sporlarında Beşiktaş futbolda, Galatasaray ve Fenerbahçe basketbolda bunu yaşadı. Umarım böyle devam ederler.

        Saygınlık böyle kazanılır ve başarı paylaştıkça büyür. Yeter ki işi ehline, egolarınızı evde bırakın yeter.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar