Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sezonun ilk yarısı bitti. Şimdi hedefi (!) olan tüm takımlar, birer ikişer ara transfer yapmaya, paraları saçmaya başlayacak. Eksik olan sol kanat oyuncusu yerine libero, tek ayağını kullanan forvet yerine iki ayağını da kullanamayan orta saha oyuncusu alacaklar ve tüm bu transferleri takımın hedefi doğrultusunda, taraftarın yoğun isteği doğrultusunda yapacaklar!

        Sanki sezon öncesi transferleri zorla yaptırdılar kendilerine. Yine milyonlarca Dolar, Euro sokağa atılıp, futbolcu menajerlerinin cebine oradan da artık nereye giderse oraya gidecek ki, bu döngü ya da alışveriş çılgınlığı devam etsin.

        Ara transfer dönemleri, yılbaşı, sevgililer, anneler ve babalar günü gibi bir alışveriş kumpasına döndü. Her takım kendi çapına, kesesine göre borçlanarak yine turfanda futbolcu alacak "hedefleri"

        için.

        Oysa Türkiye'de her takımın hedefleri sezon öncesi aynıdır. Kimin şampiyon olabileceği, kimin orta sıralarda Avrupa kupalarını kovalayacağı, kimin lige tutunmaya çalışacağı hatta kimin küme düşeceği bile.

        Takımlar bu hedefler doğrultusunda ve eldeki bütçeye göre transfer yapmaz, transfer en keyifli tarafıdır yöneticiliğin. Hem kendi cebinizden para çıkmaz hem havasını atarsınız bu dönemde... Sonra? Sonrası kimin umurunda. Futbolcuya, teknik adama, kulüp personeline, bırakın transfer taksiti, primini, maaşını bile ödeyemezsiniz. Bir yandan kulüp aşırı borç taahhüdü altına girer, diğer yandan gelsin UEFA'dan, CAS'tan alacak, borç davaları, lisans alabilmek için türlü hokkabazlıklar...

        Part time futbolcu menajeri, teknik adam, TV yorumcuları verir gazı... 'Şuraya şu, buraya bu tip oyuncular lazım' diye hazırlarlar zemini. Futbolu çok bilen taraftar ise tribünde, evde konuşur bu zaruri ihtiyaçları.

        Başkan dediğin bizde ağadır ve ağanın eli tutulmaz. O da basar parayı Leyla'ya. Bir daha mı gelecek ki dünyaya!

        İyi de hedef ne? 'Neden sezon başında bu hedef doğrultusunda transfer yapıp, takımı kurmadın?' diye soramazsın. Hele bir sor ne cevaplar gelir akıl ve mantığa, hatta istatistik bilimine aykırı. Topu çevirirler, baktılar olmuyor atarlar suçu teknik direktöre. Sanki adamın ses çıkarabilme hakkı, kontrat ve gelecek kaygısı ile elinden alınmamış gibi.

        Ara transfer dönemi açılmıştır. Şimdi hedefi bir halt olmayan veya doğal hedeflerine ulaşmak adına, kulüplerin alışveriş çılgınlığı zamanı. Sermayenin kulüp kasalarından, menajerler aracılığı ile başka ceplere geçiş dönemi... Aynı yaz transfer döneminde olduğu gibi.

        Takımlarımızın hedefleri büyük, taraftarı ise coşkulu, şak şakçılar zemini hazırladı. Her dönem olduğu gibi tutmayın ağaların elini, kırsınlar futbolun belini.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar