Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DÜNYANIN en büyük derbisi diye halka kakalanan Fenerbahçe-Galatasaray maçlarından dünyanın haberi olmadığını yıllardır yazarım ama artık dünya bizim farkımızda!

        Süper hatta mega ligimizin bitimine 19 hafta kala Fenerbahçe "Dünyanın en erken şampiyonluğunu" ilan etti. Dünyanın en erken şampiyonluğunun ilan edildiği ligimizde dünyada bir tek bizim şampiyon, kulüplerarası kıta şampiyonalarına katılamıyor.

        Şampiyonlar Ligi için mücadele eden takımlarımızdan dünyanın en çok sahası kapatılan kulübü Beşiktaş'ın bir taraftarı sahaya inip kendi futbolcusunu tekmeledi. Bu olay karşısında dünyada ilk kez sahada kendi taraftarını tekmelemekten dolayı Beşiktaş'ın iki futbolcusu kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Maçı iki topla oynayan Kasımpaşalı Donk ise yine dünya futbol tarihine geçen bir uyanıklığın örneği oldu.

        Geçtiğimiz hafta karmaşa stadyumumuz TT Arena'da buz hokeyi maçı gibi üç devreli bir maç oynandı Şampiyonlar Ligi'nde. Turu geçen ama Süper Ligimiz'de hedefinden uzaklaşan Galatasaray Başkanı Aysal, yıllardır maliyetinden kaçtığı çatıyı kapatmak yerine, çatının iki katı bedele sezon arası kış mevsiminde turfanda çilek alımı ile ilgileniyor!

        Dünyanın hiçbir ülkesinde göremeyeceğiniz şekilde sadece bizde, insanlığa ilham veren bir lider öldüğünde ona sevgi veya saygı mesajları gönderen futbolcular ceza istemi ile kurullara sevk edildi. Yine dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde olmayacak şekilde bir anma veya ulusal bayram ya da yas günü olmamasına rağmen ülkenin kurucu liderinin adını her isteyen, istediği şekilde futbol sahalarında sevgi ve saygı kisvesi altında manipüle ediyor.

        Dünyada yine ilk kez bağlı olunan konfederasyonun (UEFA) verdiği kararı bizim federasyon tınlamıyor. 2010-2011 sezonu hem var hem yok hükmünde. Dünyanın futbol ile en alakasız kişilerinden oluşan federasyonumuz hem var hem yok.

        Dünyada ilk kez şike ve teşvikten dolayı ceza almış bir kulübün başkanı ülkenin ortak değerleri üzerinden milli kahramanlığa soyunmuş, diğeri ise yaklaşan yerel seçimler öncesi kendini başkan yapan ilçe belediye başkanını yeniden aday yaptırma derdinde.

        Geçtiğimiz hafta dünyanın en çok izlenen spor kanalı ESPN'de yayınlanan Olbermann Show'da Yıldırım Demirören "Dünyanın en kötü spor adamı" seçildi. Sonunda başardık! Dünya artık bizim futbolu fark etti.

        Geçenlerde yazmıştım 'ben bu ligi takip etmiyorum, çadır sirki ile işim olmaz' diye. Baktım olmuyor yeni bir teklifte bulunayım. Ya bu iğrenç futbol düzeni değişsin ya da getirelim Cirqu e Du Soleil'yi... Madem yıllık 440 milyon dolar ödeniyor bu çadır sirkine, bari adam gibi bir şov izleyelim dünyaya daha fazla malzeme olmadan.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar