Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        2020 Yaz Olimpiyatları adaylığı sürecinde, en önemli ve en büyük "Test Organizasyonu" olan 2013 Mersin XVII. Akdeniz Oyunları başlıyor. Mersin şehrimiz bu Oyunlara aday olmuş ancak lOC'ye (Uluslararası Olimpiyat Komitesi) bağlı İCMG (Uluslararası Akdeniz Oyunları Komitesi) 2013 Akdeniz Oyunları'nı Yunanistan'a vermişti altı sene önce.

        Avrupa'da ve özellikle Yunanistan'da yaşanan ekonomik kriz sonrası, Yunanlılar Oyunları yapamayacaklarını açıkladılar. lOC ve İCMG'nin hiçbir ülkeye veremediği, bu yüzden ciddi prestij kaybına uğradıkları anda Türkiye Oyunlara sahip çıkarak, organizasyonun başlamasına 18 ay kala Akdeniz Oyunları'nı Mersin'e aldı. 2004 Atina Olimpiyatları'nı gerçekleştirmiş ancak 52 ayda hiç bir şey

        yapamamış, Olimpiyatın beşiği Yunanistan'ın yapamadıklarını artık 18 ayda büyük risk alarak Türkiye yapacaktı.

        Böylesine çok uluslu ve çok branşlı organizasyonların bir büyük sınıfı Olimpiyat Oyunlarıdır. O yüzden Olimpiyatlara aday ülkeler için bu tip oyunlar tam anlamı ile ülkenin potansiyelini ve gücünü gösterebileceği yegane test ortamıdır. Sadece 130 günde bitirilen Mersin Stadyumu'nun özellikle herkes tarafından görülmesi gerekir ki bizim müteahhitlik ve mühendislik gücümüz anlaşılsın.

        Madalya şansımızın olduğu branşların ağırlıkta olduğu bir organizasyon yapabilirdik ev sahibi ülke olarak ancak Su Kayağı, Kano, Kürek ve daha birçok madalya şansımız olmayan 32 branşta yapıyoruz Akdeniz Oyunları'nı ki Olimpizmin önceliğimiz olduğu görülsün. Mersin'e kazandırılan onlarca tesis sadece 18 ayda tamamlandı. Bunun bir daha altını çizmekte büyük fayda var çünkü bize Olimpiyat vermezler kompleksinden kurtulmamız gerekiyor. Biz Olimpiyatları alırız çünkü Mersin'de yapılanlar ortada, IOC ve İCMG'nin prestijini kurtaran Türkiye, 2020 Olimpiyatları'nda prestijini, imajını ve Olimpik Hareket felsefesini de kurtaracaktır.

        Organizasyon sırasında yaşanabilecek aksilikler olacaktır, Londra'da, Pescara'da olmadı mı? Ancak unutulmamalıdır ki Türkiye ve Mersin'in hazırlık süresi diğer şehirlerin dörtte biri kadardı. 2013 Mersin XVll. Akdeniz Oyunları, 2020 İstanbul Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'nın müjdecisi olacaktır.

        Bizden bir şey olmaz, bu ülkede spor kültürü yok, eğitim ve sporun iç içe girmesi şart vs. diye yazan, konuşan herkes mutlaka Mersin'i görmeli ki bir ülkede spor kültürünün ancak Olimpiyata ev sahipliği yapılınca kazanılacağı anlaşılsın.

        Elbette eğitim sistemimize sporun entegrasyonu çok önemli, elbette sporcu yetiştirmek için antrenör, diyetisyen, fizyoterapist, mentor, ülke sporunu önemseyen doktor ve bilim adamı vs. en çok insana

        ihtiyacımız var ancak Olimpiyat işte bu sorunların çözümündeki ana katalizatördür.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar