Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        2020 Yaz Olimpiyat Oyunları adaylığında rakibimiz olan Tokyo'nun Belediye Başkanı Naoki Inose, Amerikan delegasyonunu ikna etmek için çıktığı Amerika turunda, Boston Maratonu'nda yaşanan acılar üzerinden ajitasyon yapayım derken tüy dikerek "İslam ülkelerinde ortak olan tek şey Allah ve birbirleriyle sürekli kavga ediyorlar. Ayrıca sınıfları var." açıklaması ile ne Olimpizm ruhuna, ne Şintoizm inancına yakışmayan sözler sarf etmiş. Evet Allah tektir ve birdir, bunda bizim açımızdan sorun yok da devamı ve ima etmeye çalıştıkları en hafifinden aptalca. Sen kendi işine bak, rakibin kendi işine baksın. Dini kullanarak insanları ayrıştırmak, prim almaya çalışmak en hafifinden dediğim gibi aptalca. Tokyo 2020 adaylık sürecinin resmi yüzü olan inose'nin bu tavrı, temelinde insan ve evrensel değerler olan Olimpizm felsefesi ve Olimpiyat Oyunları ile hiç bağdaşmayan hatta IOC tarafından cezalandırılması gereken bir tavırdır. Aday şehirlerin birbirleri aleyhinde kampanya yapması yasakken, Tokyo'nun bu stratejisi İstanbul'un gücünün de bir göstergesidir aslında. Bakalım IOC ne yapacak? Biz Müslümanlar, "Yaradılanı severiz yaradandan ötürü". Seni de mazur görürüz ettiğin boyundan büyük laflardan dolayı ancak değmez be Şintoist kardeşim, değmez milyarlarca insanı rencide edecek sözlere, değmez. Değil Olimpiyat, dünyayı alsan değmez.

        Turkcell'in yeni kapsama alanı

        Aylar önce bu köşede yazmıştım, Türkiye'nin en büyük şirketleri Olimpiyat yolunda faklı branşların hamiliğine soyunarak, geleceğe sponsor olmalılar diye. Turkcell yıllardır spora destek veren bir kurumdu ancak bu kez ellerini değil gövdesini taşın altına soktu. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile beraber Olimpiyatların temel iki branşı olan atletizm ve yüzmenin hamiliğine soyundular, insana, çocuğa, gence ve spora yatırım yaparak. Teşekkürler Turkcell. Şimdi sırada diğer büyük şirketler, kamu kurumları ve diğer branşlar, yani diğer çocuklar ve gençler var. Sporda özerklik devletten gelenin üzerine yatmakla değil, işte bu tip projeler ile sağlanır. Darısı diğer marka, kurum ve branşlara...

        Takım sporları ve kulüpler

        F.Bahçe, UEFA Avrupa Ligi yarı finalinde.

        G.Saray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynadı. Halkbank, CEV Cup'ta şampiyon oldu. Vakıfbank, CEV Şampiyonlar Ligi'nde Final-Four oynadı ve şampiyon oldu.

        Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı, Euroleague'de final oynadı, ikinci oldu.

        Pınar Karşıyaka, EuroChallenge Cup Final-Four'da final oynadı, ikinci oldu.

        Anadolu Efes, Euroleague'de son 8 takım arasına kaldı, Play-Off'un kıyısından döndü.

        Kayseri KASKİ, EuroCup'ta final oynadı. Galatasaray Daikin, CEV Şampiyonlar Ligi'nde Final-Four oynadı.

        Eczacıbaşı, CEV Şampiyonlar Ligi 6'lı Play-Off oynadı, Vakıfbank'a elendi.

        Fenerbahçe Kadın Takımı, CEV Cup ta final oynadı, ikinci oldu. ARKAS, CEV Şampiyonlar Ligi'nde 6'lı Play-Off oynadı. Üsküdar Belediyesi, Kadınlar Avrupa Challenge Kupası'nda yarı final oynadı. Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor, Erkekler Challenge Cup ta çeyrek final oynadı. Türk sporunda bir şeyler oluyor, farkında mıyız?

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar