Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Jeffrey Webb: 50 Yaşında, CONCACAF (Kuzey, Orta Amerika ve Karayipler Futbol Konfederasyonu) Başkanı. FIFA Başkanvekili, İcra Kurulu Üyesi. Cayman Adaları Futbol Federasyonu Başkanı.

Nicolas Leoz: 86 Yaşında, CONMEBOL (Güney Amerika Futbol Konfederasyonu) Başkanı, FIFA İcra Kurulu Üyesi.

Jack Warner: 72 Yaşında, FIFA Eski Başkanvekili ve İcra Kurulu Üyesi. CONCACAF Eski Başkanı.

Eugenio Figueredo: 83 Yaşında, FIFA Başkanvekili, İcra Kurulu Üyesi. Uruguay Futbol Federasyonu Eski Başkanı.

Jose Maria Marin: 83 Yaşında, FIFA 2014 Brezilya Dünya Kupası Organizasyon Komitesi Başkanı. FIFA Olimpik Futbol Turnuvaları Kurulu Üyesi.

Eduardo Li: 56 Yaşında, FIFA İcra Kurulu Üyesi. Kosta Rika Futbol Federasyonu Başkanı.

Julio Rocha Lopez: 64 Yaşında, Nikaragua Futbol Federasyonu Başkanı.

Rafael Esquivel: 68 Yaşında, CONMEBOL İcra Kurulu Üyesi, Venezuela Futbol Federasyonu Başkanı.

Costas Takkas: 58 Yaşında, CONCACAF Genel Sekreteri.

Aaron Davidson: 44 Yaşında, Amerikan Traffic Sports Şirketi’nin Başkanı, Manchester United dâhil Brezilya, Portekiz gibi birçok ülkede futbol kulüplerinin ortağı.

Jose Margulies: 75 Yaşında, FIFA 2014 Dünya Kupası organizatörlerinden Valente Corp and Somerton Ltd. Şirketi’ni kontrolünde tutan kişi.

Hugo ve Mariano Jinkis: Arjantin merkezli Full Play Sports şirketini yöneten baba-oğul.

FIFA davasında gözaltına alınanların ortak özelliği sadece FIFA’da üst düzey görev almaları değil. Çoğu aynı zamanda FIFA seçimlerinde oy kullanan 209 ülkeden 45’ine sahip Orta ve Güney Amerika ülke federasyonlarında başkanlık görevinde. 54 oya sahip Afrika, yine stratejik kıtaların başında geliyor. Yolsuzlukla suçlanan bir diğer çatı örgütü IAAF (Uluslararası Atletizm Federasyonu) Başkanı’nın Afrika’dan çıkması çok şaşırtıcı olmamalı. FIFA’da 53 oya sahip UEFA Başkanı Platini’nin düştüğü durum gibi.

Dünya sporunu yönetenler yolsuzluk, rüşvet, görevi kötüye kullanma gibi birçok suçtan ya gözaltına alındılar ya da aleyhlerinde dava açıldı. Bazıları ise tutuklandı. WADA’nın (Dünya Anti Doping Ajansı) son açıklamasına göre şimdi sıra banka hesaplarına değil, sahaya yansıyanlara geldi.

Respect (Saygı), Fair Play (Adil Oyun) gibi sloganların ardında yatan gerçeklik bu maalesef. Olimpizm ruhu, sporun evrensel barışa hizmeti, dil, din, ırk ayrımcılığına karşı ilkeleri olan kurumların altından neler çıkacak birlikte göreceğiz!

Yıllardır yazar, söylerim, bizim hep eleştirdiğimiz -ki çoğunda da haklılığımız ortaya çıkmıştır- federasyonlarımız bu çatı örgütlerinin yanında temiz kalır diye.

Biz piramidin tepesine bakıyor, ‘Kaiser Soze’nin kim olduğunu merak ediyoruz! Blatter mi? Platini mi? Diack mı? Oysa bu sistemde herkes kendi çapında ‘Kaiser Soze’... Baksanıza, bugün suçlananların yerine onlarla yıllarca yakın çalışmış mesai arkadaşları geliyor!

“Şeytanın yapmış olduğu en büyük hile, tüm dünyayı yaşamadığına inandırmaktır”

(Verbal Kint- Kaiser Soze / Olağan Şüpheliler filminden)

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar