Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Koronavirüs insan hayatının yanı sıra dünya ekonomisini de vurdu. Uzmanlar 5 milyon şirketin risk altında olduğunu, ekonomik hasarın 1 trilyon doları aşacağını konuşuyor. Direkt olarak en büyük darbeyi turizm ve onunla bağlantılı havacılık sektörü aldı. Yurtdışına çıkacak olan kiminle konuşsam seyahatini iptal ettiğini, parasının yandığını söylüyor.

        Geçen hafta İstanbul’un en gözde kulüplerinden birine gittim. İçerisi ağırlıklı olarak yabancı misafirle dolu olan mekan neredeyse bomboştu. Özellikle son iki haftada müşteri sayısı hızla düşmüş.

        Bu durumda şimdilik kaldık biz bize…

        Madem öyle, elimizde ne var onlara bakalım.

        *

        BİR RESTORAN

        Tarihle iç içe yemek

        Karaköy Mahkeme Lokantası’nın methini çok duymuş ancak açılalı üç yıla yakın olmasına rağmen bir türlü gidememiştim.

        Tarihi bir han içinde yer alan Mahkeme Lokantası adını, yanı başındaki Cenevizliler’den kalma mahkeme binasından alıyor..

        Lokantanın olduğu tarihi binada ise yıllarca çelik ticareti yapılmış şimdi, mimarisi ve mistik havasıyla İstanbullu’ya da bile kendisini turist hissettirecek kadar sıra dışı bir restoran. Kapalı ve açık alanında toplam 250 kişi aynı anda yemek yiyebiliyor ancak kimse kimseye değmiyor, ferah.

        Öğlen saatlerinde gidenler mönüde ev yemekleri buluyor. Akşamcılar içinse şık bir meyhane. Turist gibi hissedeceksiniz diyerek gözünüzü korkutmayayım; fiyatlar turistik değil ki zaten söyledim, ortada turist de yok…

        BİR OTEL

        Sağlık olsun

        Hafta sonunu Bodrum Turgutreis’de bulunan Sıenji Well-Being Resort Kaplıca Otel’de geçirdim. Bilenler biliyordur bilmeyenler için, burası bir sağlıklı yaşam oteli. Kaplıcasındaki suyun mineral değerinin çok yüksek olması, sağlıklı yaşam programları, masaj terapileri ve yoga, meditasyon, doğa yürüyüşü gibi aktiviteleri ile meşhur. Burada misafirlerin hem ruhen hem de bedenen arınmasını amaçlıyorlar.

        Otelin, yeryüzünün enerji hattı anlamına gelen ley hattı üzerinde olmasından mıdır bilmem içeride hissedilebilir bir huzur var.

        Otelin müdavimi Sevan Bıçakçı 21 günlük detokstaydı. Kendini çok iyi hissettiğini, senede iki kez detoks yaptığını anlattı. Ben sağlıklı yaşam programlarından birini tercih etmedim çünkü sonuç alabilmem için en iyi ihtimalle beş gün otelde konaklamamam gerekiyordu ancak iki günde Şef Hasan Karabulut’un çiğ beslenme seçeneklerinin neredeyse tamamını denedim. Hepsi birbirinden lezzetli yiyecekler sayesinde hiç aç kalmadan da vücudun toksinlerden arındırılabileceğini öğrendim.

        Çiğ beslenmenin (raw food) dışında master detoks, anti aging, ketojenik ve ayurvedik beslenme seçenekleri de var. Ayurvedik beslenmede dünyada söz sahibi aynı zamanda da Bali Zen Otel’in kurucu başkanı Dr. Mahendra Shah nisan ayında Bodrum’a gelecek ve ortak bir çalışma başlatılacak.

        BİR KİTAP

        O bir dünya starı ve o bir casus…

        Emine Adalet Pee kimi onu ‘Atatürk’ün huzurunda bir dansçı’ ya da ‘Hitler’e göbek atan Türk casusu’ diye kimi de ‘Yerli Mata Hari’ diye tanımlıyor. Kimi ise hiç tanımıyor bu sanat ve siyaset dünyasının bir dönemine damga vuran kadını…

        Onun tam da ‘hayatımı yazsam roman olur’ denecek hikayesini Gazeteci Şaziye Karlıklı kaleme aldı kitap ‘Emine Adalet: Kara Kaküllü Kız’ adıyla çıktı.

        Varlığın zirvesini, yokluğun dibini gören yine de hayatta kalmayı başaran, aşklarıyla, casusluğuyla, dünyanın alkışladığı başarıları, tarifsiz acıları ve önlenemez hırslarıyla “Türkiye artistlerin ve sanatın mezarıdır” diyen Emine Adalet…

        Adalet’in hikayesi, Birinci ve İkinci Dünya Savaşı yıllarında Türkiye ve dünya tarihine özellikle de sosyal hayata ışık tutuyor. Bundan iki yıl önce bir verdiği bir röportajda “En büyük hayalim Emine Adalet Pee’nin hayatını oynamak” diyen Miray Daner’in umarım bu hayali gerçek olur.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar