Biri bunu yapmalıydı
Katıldığı bir YouTube programında anlattı Tolga Çevik. Bundan 10 yıl önce gösterinde sahneye çıkan izleyiciyi üzerinde eşofman olduğu için “1885 yapımı Ses Tiyatrosu’na gelmişsin. Ben seni sahnede smokinle karşılıyorum. Sen bu kıyafetle mi sahneye çıkıyorsun” sözleriyle sahneden indirdiğini söyledi.
Sosyal medya kaynadı, hemen trend topic oldu. Kimi destek verdi kimi de “Cem Yılmaz da programına eşofmanlı geldi. Onu da sahneden indirseydin” yorumu yaptı.
Verilebilecek en kötü örnek çünkü Cem Yılmaz tanıdığımız günden bu yana sahnede ya da özel hayatında hiç değiştirmediği tarzına uygun bir şalvar-pantolonla Tolgshow sahnesindeydi.
Gelelim Tolga Çevik’i iyi tanıyan biri olarak benim fikrime…
Kendisi adab-ı muaşereti en iyi bilen ve uygulayan parmakla gösterilecek kadar az isimlerden biridir. Seyircisine duyduğu ve gösterdiği saygı herkese örnek olmalıdır.
Turan Aziz Beler’in ‘Görgü’ kitabından bir alıntı yapmak istiyorum:
‘Tiyatro, konser ve konferans salonlarında nasıl hareket etmelidir’ başlığının altında şunlar yazıyor: “Tiyatro ve konserlere gidildiğinde her şeyden evvel kılık kıyafetimize çeki düzen vermeliyiz. Baylar bilhassa göze çarpan mevkilerde oturduklarında koyu renk elbise giymelidirler. Açık renk sokak veya spor kostümleri tiyatro salonlarına katiyen yakışmaz.”
Yeşil renkte ve tek tarafı çizgili eşofmanıyla gösteriyi izlemeye gelerek o kıyafet ile sahneye de çıkabileceğini sanan, 19 yaşına kadar gelmiş ama bu en basit görgü kuralını bile öğrenememiş izleyiciye biri bunu anlatmalıydı.
Bravo Tolga Çevik. Sakız çiğneyeni, flaşla fotoğraf çekeni, yanındakiyle sohbet edeni de deşifre etmek lazım.
*
GEÇEN HAFTA NE OLDU NE BİTTİ
-Kişisel Gelişim Uzmanı Aşkım Kapışmak’ın Türkiye’de çok satan kitabı 'Carpe Diem' İngilizce’ye çevrildi. New York’ta bir yayınevi ile anlaşan Kapışmak’ın kitabı kısa süre sonra Amerika’da satışta olacak. Telefonla konuştuğum Kapışmak, “Anı yaşamak problemi sadece bize özel değil. Tüm dünya aynı ciddi sorunla yüzleşiyor. Kitapta bunu yapabilmeyi anlatıyorum. Tüm dünya beni okusa diye hayal kuruyordum, bu hayalim gerçek olacak. Çok heyecanlıyım” dedi.
- Akaretler’de açılan Kebapçı İskender’e gittim. O gün tesadüfen İskender Efendi’nin torunu ve Baş Usta Yavuz İskenderoğlu da oradaydı. Hemen tanıştım ve iskender ile ilgili merak ettiğim her şeyi sordum. Önce şunu söyleyeyim. Bizim yediğimiz yemeğin adı iskender değil; döner kebapmış. İskender yemeğin değil markanın adı yani. İskender Efendi tarafından ilk olarak 1867’de Bursa Kayhan Çarşısı’nda açılan Kebapçı İskender sonradan adı ‘döner’ olacak olan dönen kebapla başlamış işe. İskender Efendi, eti kemik ve sinirlerinden arındırarak bir şişe takmış. Bunu odun kömürü ateşinde döndürerek pişirdikten sonra ince ince keserek sunum yaparak markayı yaratmış. Yavuz Bey Bursa’daki dört dükkanın başında, İstanbul’daki tek şubeyi ise oğlu Oğuzhan İskenderoğlu idare ediyor.
-Türkiye’nin son 12 yılda hızla büyüyen markası Jolly Joker geçen hafta ‘Bu Gece Bizim’ adıyla bir parti organize etti. Vadi İstanbul şubesinde düzenlenen partiye adından da anlaşılacağı üzere bugüne kadar Jolly Joker’de sahne almış sanatçıların yanı sıra müzisyenler, menajerler ve Jolly Joker çalışanları katıldı. Basına kapalı gerçekleşen partide Jolly Joker’in kurucusu İbrahim Sayın ve bir yıl önce ortaklık yapmaya başladığı yapımcı Ahmet Çelenk de sahneye çıkarak gelenlere teşekkür etti. Jolly Joker’ciler sadece bu yıl 850 etkinlik gerçekleştirdiklerini bugüne kadar 4 milyonun üzerinde kişinin konserleri izlemeye geldiğini söylediler. İbrahim Sayın her şeyin istatistiğini tuttuğunun altını çizerken sahnede en az ve en çok konuşan sanatçıları da saydı. Sanatçının sahneye çıktıktan ilk şarkıya başlayana kadar ki süresini de tuttum diyen Sayın, “Bu rekor 43 dakika ile Erkin Koray’da. Ben, hadi abi artık şarkı söyle diye müdahale etmesem bütün geceyi sohbetle geçirecekti” sözleriyle davetlileri kahkahaya boğdu. Tarık Sezer Orkestrası’nın çaldığı ve Cengiz Kurtoğlu’ndan Hakan Altun’a, Haluk Levent’ten Fettah Can’a çok sayıda sanatçının sahneye çıkıp şarkı söylediği gece hayli keyifliydi. İstanbul, Ankara, Gaziantep, Bursa, Alaçatı gibi farklı yerde 9 şubesi bulunan Jolly Joker önümüzdeki aylarda İzmir ve Bodrum şubelerini de açacak.
- Şato mu, daire mi?1 yıl önce
- Sesi harika, enerjisi yüksek1 yıl önce
- Bodrum'da kazıklanma mevzusu3 yıl önce
- Bodrum'da kazıklanma mevzusu3 yıl önce
- Kendi OHAL'imden sonra Bodrum'da bir hafta3 yıl önce
- Babalar Günü kutlu olsun ama hepsinin değil3 yıl önce
- Sezen de konduramadı3 yıl önce
- Siz normalleşin ben anormalliğe biraz daha devam3 yıl önce
- Nilüfer'in tuzu kuru mevzusu, cinayetler ve günahlar4 yıl önce
- Boğaz'a yunus gelmiş diyorlar, yok artık!4 yıl önce