Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer başkan olduktan sonra makamına bisikletle giderek medyada yer almıştı. Tunç Başkan elbet bisiklet kullanmayı seviyor ancak onun esas yapmak istediği, İzmirlileri spora özendirmek.

        Bunun bir başka versiyonunu da geçen hafta sonu Körfez Festivalinde yaşadık.

        Festivalin ana etkinliği olan İzmir Arkas Körfez Yarışı Tunç Soyer’in de katılımıyla iyice renklendi. İzmir Körfezine çıkan 400 yarışçıdan biri de Tunç Soyer oldu.

        Soyer yarışa sadece kadınlardan oluşan bir tekne ile çıkarak kadınların bu spora yönlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

        Yarış öncesi Soyer ile kısa bir röportaj yaptık, bakın neler anlattı:

        İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bernard Arkas yarış öncesi tarihi Bergama Vapuru'nda gazetecilerle buluştu.
        İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bernard Arkas yarış öncesi tarihi Bergama Vapuru'nda gazetecilerle buluştu.

        Bu yarış için önceden bir hazırlığınız oldu mu?

        Bu sabah kondisyon çalıştım, yeterli olur mu bilmem…

        Yarışçılarla daha önce bir araya geldiniz mi?

        Hayır, kendileriyle bugün teknede tanışacağım.

        Sadece kadın yarışçıların olduğu tekneye binmeyi özellikle siz mi istediniz?

        Evet, çünkü kadınların bu sporu yapabileceğine dikkat çekmek istiyorum. Daha çok kadın ve daha çok çocuk spora özendirilmeli. İzmir’in arka sokaklarında yaşayan çocukların da denizle buluşmasını sağlamak zorundayız. Biz o çocukları denizle, yelkenle ne kadar çok buluşturabilirsek kentin refahı da o kadar büyüyecek. Bu nedenle Kadifekale’de yaşayan çocuklarımızdan 10 kişilik bir takım kuruyoruz. Arkas tarafından sağlanan tekne ve eğitmenler takımı yetiştirecek, onlar da bir gün bu yarışta ve başka yarışlarda yarışabilecek. Hatta yarın antrenör olup başka çocukları eğitecek.

        Yarışta iddialı mısınız, bu yarışın sizin için önemi ne?

        Bu yarışın İzmir için önemi çok büyük. Körfeze bakın, her yer yelkenli ve kano. Eşsiz bir görsellik. Hep arzuladığımız görüntü. Sadece 3-4 gün değil körfezin her zaman böyle yelkenlilerle dolmasını istiyoruz. Önümüzdeki yıl bu festivali uluslararası hale getirmeyi planlıyoruz. Bunun İzmir ekonomisine ve turizmine de çok büyük katkı sağlayacağını biliyoruz.

        *

        DEPREM HAZIRLIKLARIMIZI GÖZDEN GEÇİRİYORUZ

        -İstanbul’da yaşadığımız 5,8’lik deprem yaşanan ihmalkarlıkları görmemizi sağladı. İzmir’in deprem için hazırlığı var mı?

        İzmir aslında depreme hazır olmuş ama İstanbul depremi vesilesiyle biz de hazırlıklarımızı bir kez daha gözden geçiriyoruz. Bu hafta içinde STK’larla görüşeceğiz.

        Telefon servis sağlayıcıların hepsinin çöktüğünü biliyoruz. Yarım gün boyunca kimse telefonla konuşamadı. Biz de dolayısıyla etkilendik. GSM servis sağlayıcılar dışında uydu bağlantısıyla iletişim kurulabilen telefonlardan almamız lazım ki en azından acil durum koordinasyonunu kendi aramızda oluşturabilelim. Bu hafta ilk işimiz onu çözmek olacak.

        Önümüzdeki günlerde Büyükşehir Belediye Başkanları olarak bir araya geleceğiz. Gündem başlıklarımızdan biri de afet ve afete hazırlık olacak.

        *

        TARKAN’LA ESKİ DOSTUZ

        Tarkan Açıkhava konserinde sizden ‘eski dostum’ diye ve büyük bir sevgiyle bahsetti. Biz de bu dostluğun evveliyatını çok merak ettik.

        Bir hayli eski. 10 senesi vardır. Seferihisar Belediye Başkanlığı dönemimizde bizim için iki konser yapmıştı. Harbiye Açıkhava’da yaptığı bir konserin tüm gelirini bize aktarmıştı. İkincisi de Seferihisar’da doğa için ücretsiz halk konseri yapmıştı.

        Seferihisar’la mı bir bağı mı var Tarkan’ın, yoksa sizinle gönül bağı mı var?

        Aynen öyle, kendisiyle bir gönül bağımız var. Ona hep müteşekkirimiz. Çok borçluyuz ona. Bizim Seferihisar Sokak Hayvanları Yuvasının yapımını Tarkan’ın konser gelirleri ile başlattık. Tarkan bunların pek reklamını yapmaz. Ama bilen biliyor işte.

        Konserde çok güzel bir görüntü verdiniz...

        Öyle miydi, çok teşekkür ederim.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar