Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Trabzonspor, ligin dibine demir atan Rizespor’u yenerek şampiyonluk iddiasını sürdürdü.

        Karşılaşma öncesi tüm yorumlar Bordo-Mavililerin rahat kazanacağı şeklindeydi. Maç başladığında öngörülerin yerini 'acaba'ya bırakan bir oyun vardı. İlk 20 dakika çok fazla pas hataları izledik. Rizespor oldukça dirençli bir oyun sergiledi. Trabzonspor’a karşı pes etmeyen, iyi oynamaya çalışan ve pozisyonlar bulan bir Rizespor izledik. Kaleci Uğurcan’ın kurtardıklarını da hesaba katarsak sahada iyi oynayan bir takım vardı.

        Penaltı golüyle öne geçen Rizespor, puan almak için umutlanmıştı. Hızlı toplarla çıkıp, pozisyon bulmayı hedefliyordu. Devrenin bitimine dakikalar kala Trabzonspor penaltıyla beraberliği sağlayınca roller değişti.

        İkinci yarı oyunun tüm üstünlüğü ev sahibi takımın eline geçti. Takım olarak iyi oynadılar. Kazanmak konusunda ortak bilinç geliştirmişler. Son ana kadar mücadeleyi bırakmadılar. Bu sezon şampiyonluk bizim dercesine bir enerji ve özgüvene sahipler.

        Abdullah Avcı, yaptığı değişikliklerle rakibin gücünü kırdı. Bakasetas ve Nwakaeme’nin oyuna girmesiyle birlikte rakip alanda daha etkili oldular. Bu noktada şu soruyu da sormak gerekir. Bu iki oyuncunun sakatlığı olmadığına göre neden yedek bekletilmişlerdi?

        Galibiyet golünü atan Nwakaeme, fırsatçılığını bir kez daha gösterdi. Kaleciden dönen topu hissedercesine iyi bir yerde kendine alan yarattı.

        Bu noktada kalite ortaya çıkıyor. Trabzonspor, bu sezon iyi ve yetenekli oyunculardan kurulu bir takım yarattı. Bunun sonucu görüyoruz. Liderliği sürdürme adına olumlu işler yapıyorlar. Beşiktaş maçı öncesi büyük avantaj elde ettiklerini söylemeliyiz.

        Sağ bek oynayan Dorukhan’ın eski günlerine dönme sinyallerini gördük. Etkin bir oyun çıkardı. Oyunu yönlendirme görevi üstlenen Abdülkadir Ömür de işini iyi yapan oyunculardan birisiydi. Hamsik’in Trabzonspor’a yaptığı katkıyı da görmek gerekir. Gösterişsiz ancak çok yararlı bir futbolcu.

        Üst üste 4. galibiyetini alan Trabzonspor, şampiyonluğa inanmış bir ekip. Takım olarak bir bütün olmuşlar. Oyunu bırakmadan, duraksamadan, kazanmaya odaklanmışlar. Şans da yanlarında olunca sonuç alıyorlar.

        Ligin son sırasından kurtulma mücadelesi veren Rizespor’un işi gittikçe zorlaşıyor. Rizespor’un acilen puan ve puanlara ihtiyacı var. Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, bu zor durumdan nasıl çıkar sorusunun yanıtı çok zor. Ligde her maç çok güç. 4 takımın düşecek olması işi daha da belirsiz hale getiriyor.

        Şampiyonluğun en büyük adayı Trabzonspor otobanda gider gibi, vites küçültmeden tam gaz yola devam ediyor. İyi bir takıma sahip olmanın avantajını biliyorlar. Hata yapmazlar ise hedefe ulaşmaları kolay olacak…

        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00
        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar