Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Siz bu satırları okurken ben National Geographic Channel'ın en iddialı yapımlarının yeni sezon tanıtımları için Madrid'de olacağım. Zihin Oyunlarını geçen seneden bilirsiniz. İnsana, eğlenceli oyunlarla düşünce şeklini, belleğinin gücünü, duyguların hareketlerimize nasıl etki ettiğini çarpıcı biçimde öğretir. İnsanın kendi kendine, kendi aklına, sezgilerine, vücudunu yapabildiklerine, düşüncelerinin yönlendirilmesine çok şaştığı örnekler görürüz Zihin Oyunlarında. Meraklılarına şimdiden fısıldamış olayım: Bu sezon, zihnin sınırlarına yolculuk edilecekmiş. Nöroloji ve psikoloji uzmanları da programın sunucusu Jason Silva'ya rehberlik edecek.

        Bu arada karizmatik futbolcu, "Hard man" lakaplı Vinnie Jones ile de bu vesileyle tanışma fırsatım olacak. O da, National Geographic Channel'da sunduğu belgeselde "dünyanın en zor yeri" olarak kabul ettiği Rusya'da üstesinden gelinmesi zor görevleri tamamlıyor. İşi Rusya sınırlarında kendisine verilen görevleri tamamlamak ve hayatta kalmak! Onunla tanışmaya sabırsızlanıyorum.

        Ancak itiraf edeyim en çok ilgimi çeken ve merak ettiğim, Cosmos'un yeni bölümlerinin ipuçlarını verecek gösterim... İlk biz göreceğiz. Bakalım neler olacak.

        Tabii ki Madrid'e gitmişken kendimce küçük bir "mutlaka yapılacaklar" listesi çıkardım. Listede birkaç müze ve park var. Kısacası dönüşte sizlere de dünyanın gözdesi belgesel ve programların yeni sezonlarıyla ilgili sürprizlerin yanı sıra Olimpiyatlar için rakibimiz olan şehirden izlenimlerimi de aktaracağım. Bakalım İstanbul karşısında Madrid'in şansı var mı :)))

        Arzu Kaprol'ü alkışlamak lazım

        Benim markalarım ve insanlarım vardır. Tasarımcılar. Kıyafette de, aksesuvarda da beni yansıtabilen, ifade edebilen, rahat ettiren, kendim gibi olmamı sağlayan... O sebeple hiçbir şey için öyle büyük aramalara girişmem. Gerek kalmaz.

        Geçen yıldan bu yana ne zaman "Elbise almam gerek" desem kendimi Arzu Kaprol'ün Atiye Sokak'taki mağazasında buluyorum. Her seferinde mutlaka tam da kendime göre bir şey bulup alıp çıkıyorum. Bu arada tabii ki Arzu Kaprol'ü başarılı bulan bir tek ben değilim. Ünü sınırları çoktan aşmış biri o. 2011 'den bu yana Londra'ya, Paris'e, ardından NY'a açıldı. Bergdorf Goodman'a girdi. İlk siparişi, sonbahar-kış 2013-2014 koleksiyonunu teslim etti. Ki bu, uluslararası bir öneme sahip.

        İşini severek yapan ve asla durmayan biri Azru Kaprol. Ben de onun elbiselerini severek, gururla giymeye devam edeceğim. Dünya çapında boy gösteren markalarımızın artması dileğiyle... Alkış alkış alkış!

        Mor Çatı'ya destek olmak için bahane

        Mor Çatı, ülkemizde bin bir zorlukla hayatına devam eden bir kurum, işin içine biraz girseniz şahit olursunuz. Her şey o kadar zor ve her mesele o kadar detaylıdır ki... Sözgelimi bir kadın, eşi tarafından şiddete uğruyor. Çocuklarını alıp Mor Çatı'ya sığınıyor. İş burada bitmiyor, burada başlıyor. Gizlilik, güvenlik, psikolojik destek, kadının hayatını idame ettirebilmesi için bir işe yerleştirilmesi, ev bulunması, döşenmesi, çocukların okullara nakli. Daha sayabilirim ama genel tabloyu anladınız. Çok zor iş. ADL markası, Mor Çatı için tasarımcılarla güzel bir projeye imza attı. Gamze Saraçoğlu, Jale Hürdoğan, Simay Bülbül, Elif Cığızoğlu ve Ayşe Deniz Yeğin, tişörtler tasarladı. 39.90 liradan satılan tişörtlerden elde edilen gelirin tümü Mor Çatı'ya aktarılacak.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar