Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA’DAKİ en güzel şeylerden biri Tüyap Kitap Fuarı’nın şehrimize uğraması. İstanbul’da yıllar boyunca ziyaret ettiğiniz Tepebaşı’ndaki fuarı hatırlayın. Ne güzel günlerdi. Evet biraz sıkışık bir alandı, zamanla yayınevlerine de ziyaretçilere de yetmez oldu ama merkezi olması işleri açıkçası çok kolaylaştırıyordu. Kitap Fuarı Beylikdüzü’ne taşındığından beri benim gidesim yok. Bursa’dan İstanbul’a ulaşım artık çok kolay evet ama fuar alanına ulaşmak büyük bir dert. Deniz otobüsünden inmekle iş bitse iyi, ardından birçok vasıtayla ancak öğle saatinde ulaşılabilen fuar alanına gittiğinizde zaten hevesiniz kalmamış oluyor. Bir de onca kitapla dönüşü hayal ederken insan, direkt yelkenleri suya indiriyor. İstanbul trafiğinde deniz otobüsüne geç kalma endişesiyle fuarda gezilen stantlar, doğruyu söylemek gerekirse keyif değil gerginlik veriyor.

        70 KÜLTÜR ETKİNLİĞİ

        Bu yüzden Bursa’daki kitap fuarı bizim için dünyanın en güzel şeylerinden biri. Birçok söyleşi, imza günü, güzel sergiler, bir hafta boyunca bizimleydi. Bu akşam sona erecek 11. Kitap Fuarı’na 240 yayınevi katıldı. Başka bir güzellik; son yıllarda olduğu gibi İstanbul’dan Turkuvaz, Pami, Edebihayat, Levant Koleksiyon ve Kırkambar sahafların da Bursa’daki fuarda olmasıydı. 500’ü aşkın yazar okuyucularıyla buluştu. Fuarda çocuklar için de birçok etkinlik düzenlendi. Toplamda 70 kültür etkinliği fuara renk kattı.

        YAZARLAR İMZA DAĞITACAK

        Gazetenizi sabah kahvaltınız eşliğinde okuduğunuzu varsayarak bugün katılabileceğiniz birkaç etkinlikten söz etmek istiyorum. Işık Öğütçü’nün konuşmacı olarak katıldığı ‘Orhan Kemal’in Kayıp Romanı ve Bir Mektup’ söyleşisi saat 12.15’te başlayacak. Kemal Özer’in konuşmacı olduğu ‘Temiz Gıda; İnsan Ne Yemeli Ne Yememeli’ söyleşisi saat 13.30’da. Ahmet Ümit, 14.45’te ‘Polisiye Romanı Edebiyatın Kremasıdır’ diyecek. Faruk Duman, Cemil Kavukçu, Sibel Türker, Semih Gümüş saat 16.00’da ‘Sevdiğim Roman Kahramanları’ başlıklı söyleşide buluşacaklar. 17.15’te Hilmi Haşal, Halil İbrahim Özcan ve Zeynep Terzioğlu şiirseverlerle ‘Türkiye’nin Şiire Açılan Penceresi-Şiir Kütüphanesi’ söyleşisinde buluşacak. Birçok imza günü de sizi bekliyor olacak. Ayşe Kulin saat 13.00’te Everest’te, Altan Öymen saat 14.00’te Doğan Kitap’ta, Semih Gümüş yine saat 14.00’te Can Yayınları’nda, Tülay Oktay ise aynı saatte Destek Yayınları’nda kitabını imzalayacak. Aziz Üstel ise İnkilap Yayınevi standında saat 15.00’te okurlarıyla buluşacak. Bu pazar, “Ne yapsak?” demeye gerek yok. Programınız çoktan hazır. Nefis bir gün dilerim...

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar