Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry’nin Suriye’deki iç savaşın 4. yılında, ”Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile konuşmak zorundayız. Sonuçta onunla müzakere etmemiz gerekiyor. Esad’ı görüşmelere başlaması için zorluyoruz” şeklinde açıklama yapması bizim taraftan büyük tepki aldı.

Çünkü Türkiye bu çözümü kesinlikle kabul etmiyor, Esad’ın yönetimden tamamen çekilmesini istiyor. Nedeni ise 4 yıldır sürmekte olan bu iç savaşta 215 bin kişinin ölmüş olması.

İyi de ABD Dışişleri Bakanı’na neden kızıyoruz?

Amerika çözümü Esad ile konuşmakta ararken, Kürt sorununu çözmek için çözümü bizler kimde aradık ve halen daha aramaktayız?

Kiminle müzakere halindeyiz?

Türkiye‘de 30 yıl süren iç savaşın ele başı, 10 binlerce şehidimizin katili PKK lideri Abdullah Öcalan ile...

Yani yok aslında birbirimizden farkımız...

(“Kızacaksan, önce kendine bak“ derler adama.)

ÖSYM VE HUKUK

Pazar günü yapılan Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı’ndaki soruların sadece yüzde 20’sinin ÖSYM internet sitesinde açıklanması da Türk halkını kızdırdı.

Anayasa Mahkemesi’nin kararı olmasına rağmen soruların tamamını açıklamamakta direnen ÖSYM merkezi hakkında Ankara Barosu suç duyurusunda bulundu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan suç duyurusunda, ÖSYM’nin 2014’te Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) sorulan soruların sadece yüzde 20’sini yayınlama kararı aldığı, baronun bu kararın iptali istemiyle Danıştay’a dava açtığı, Danıştay 8. Dairesi’nin, ÖSYM kararının yürütmesini durdurduğu hatırlatıldı.

Fakat, ÖSYM karara rağmen bildiğini okudu.

İyi de neden kızıyoruz ki?

Türkiye’de hukukun guguk olduğunu, Anayasa suçu işlemenin artık normal karşılandığını hala öğrenemedik mi?

TECAVÜZ HİKAYELERİ

Niğde’de 17 yaşındaki genç 13 yaşındaki Hilal’e tecavüz etmiş.

Hilal tecavüzcüsü ile evlendirilmiş. Bir ay sonrada kayınpederi tarafından öldürülmüş. Katil kayınpeder Hilal’i oğlunu aldattığı gerekçesi ile vurduğunu söylemiş.

Karaman’da 15 yaşındaki genç kız mahalleli bir çocuğun tecavüzüne uğramış. Tecavüzcüsü ‘bütün mahalleye yayarım’ diyerek kızı tehdit etmiş ve yaşları 15-17 arasında değişen 7 çocuk daha kıza tecavüz etmiş. Tecavüzler sürüp giderken kızın annesi durumu anlamış ve şikayetçi olmuş.

Sonra ne mi olmuş?

Tecavüzcülerin hepsi ağız birliği yapmışlar ve, “İlişki kızın gönül rızası ile oldu” diyerek beraat etmişler.

Kızmadınız mı? Kızsanız ne olacak ki? Beraatı veren bizim Türk Hukuku...

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar