Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İsrail Tarım Bakanı Uri Ariel, attığı tweette, “Tarım Bakanı olarak, bugün Türkiye’den tarım ürünlerinin ithalatını dondurma talimatı verdim. İki yüzlü bir şekilde İsrail’e ahlak dersi vermeye çalışan bir ülkeye destek olmayacağız. İsrail güvenlik güçleri ve IDF askerleri İsrail vatandaşlarını savunurken Erdoğan tüm dünyaya öğüt veriyor ve HAMAS gibi terör örgütlerini finanse ediyor” ifadelerini paylaşmıştı.

        Demek ki Twitter üzerinden siyaset yapılıyormuş. Yapılmaz diyenlerin kulağına küpe...

        24 Haziran seçimlerinden sonra Türkiye Cumhuriyeti’nin son Başbakanı unvanı ile tarihe geçecek olan Başbakan Binali Yıldırım, “Barışçı bir gösteri yapan mazlum ve masum Filistin halkına kurşun yağdıran İsrail’i şiddetle, lanetle kınıyoruz. Aynı şekilde, bölgede barış iklimine benzin döken Amerikan yönetimini de kınıyoruz” dedi.

        Hatırlarsanız İsrail’i yıllarca kınadık.

        Aynı şekilde Amerika’yı da kınadık. “Kınamak” doğruluğundan yüzde yüz emin olduğum bir önermedir.

        Çok eminim artık bundan, tecrübe ile kanıtlanmıştır ki; hep kınadığım “sürekli, nasıl anne baba bunlar, şiddetle kınıyorum” dediğim insanları şimdi bulup tek tek özür dileyesim var.

        Çünkü, hayatımda kimi neyi kınadıysam hepsi zamanla başıma geldi, aynı şeyleri yeri geldi tükürdüğümü yalayarak ben yapmak zorunda kaldım.

        İNCE DOĞRU SEÇİM

        Gündem malum... Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalır mı, kalmaz mı? Bahisler çoktan başladı. Zaman içinde gördük ki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Muharrem İnce’yi aday göstermekle en doğru seçimi yaptı.

        Hele İYİ Parti’ye 15 milletvekilinin gönderilmesi hamlesi bence hiç umulmadık tarihi bir salvo idi.

        Salvo dilimize İtalyanca’dan geçen bir kelime. Askeri bir terim olan salvo, genellikle topla yapılan yaylım ateş olarak bilinir.

        CHP salvo yapa yapa 24 Haziran seçimlerine son hızla gidiyor.

        İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in salvolarının da CHP’den farkı yok. Bakın neler vaat ediyor;

        • YÖK kapatılacak. Köprüler ücretsiz olacak. Üniversiteler bölünmeyecek, Askeri liseler yeniden açılacak. Parlamenter sisteme geri dönülecek. Çiftçi için mazotun 1.5 TL olması. Vatandaşlık maaşı. Mülteciler evlerine gonderilecek. Yatırımcıya teşvikler. Enflasyonda yüzde 5 hedefi. Vergi ve teşvik sistemini basit, sade hale getirmek. Wikipedia açılacak.

        Pekiii, bu kadar salvoya ya yine AK Parti iktidara gelir, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yine seçimi kazanırsa...

        İşte o zaman asıl ‘salvo’ görülecek.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar