Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Geçtiğimiz hafta sonu Bergama’da Hasanbey adında bir çiftliği gezmeye gittim. açıkça söylemem gerekirse standart bir çiftlik olduğunu düşünüyordum. Gidince öyle olmadığını anladım. Bilmeden dünyanın ikinci büyük, avrupa’nın en büyük organik sera çiftliğine gitmişim. Gerçek organik nedir? kafama takılan “Piyasada satılan organik ibareli ürünler ne kadar organik acaba?” sorusunun cevabını buldum…

        Hasanbey Çiftliği’nin kurucusu Hasan Şentürk. Bir Hollanda seyahati sırasında seraları görünce, 2002 yılında çiftlik kurmaya karar veriyor. Maalesef 2012 yılında hayata gözlerini kapatıyor. Ama kurduğu çiftlik, genç yaştaki kızı Arzu Şentürk’ün liderliğinde hızla büyüyor. Arzu Şentürk, idealist bir gıda devrimcisi. İzmir Bergama’da bulunan 1200 dönümlük arazisinde hem toprak hem de sera üretimi yaparak doğal meyve ve sebze yetiştiriyor. Tavuk ve süt ürünleri kompleksi de mevcut. Amacı geleneksel yöntemleri koruyarak kendi fidelerimizle, kendi köylümüzle, kendi çiftçimizle, kendi topraklarımızda en gelişmiş teknolojileri kullanarak Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanına sağlıklı, lezzetli ve doğal ürünleri ulaştırmak. Özetle; mis kokulu domateslere, biberlere, meyve ağaçlarına, taze yumurtalara, doğal peynirlere duyduğumuz özlemle filizlenmiş bir proje… Bu lezzetlere bir tık’la ulaşmamız için ise Hasanbey.com sitesini kurmuş. Bombus arısı

        Hormonsuz ve Doğal ÜrÜnler

        Özlenilen tat ve doğallığı sunmayı hedefleyen çiftlikte, toprakta ve serada yetişen 13 ana kategoride ve kendi içlerinde ayrışan ürünleriyle; biber, salça, turşu, bal, reçel, yumurta, peynir, zeytin, zeytinyağı, ekmek, erişte, tarhana ve meyve ürünleri bulunuyor. Tüm ürünler Bombus arısının doğal döllenme yöntemiyle büyütülüyor. Serada yetiştirilen ürünler ise iyi tarım modelleri uygulanarak ve jeotermal ısıtma gerçekleştirilerek elde ediliyor. Bu sayede üretim çevreye zarar vermeden, doğal kaynaklarla sağlanıyor. Sera içinde yer alan sarı yapışkan tuzaklar vasıtasıyla zararlı döllenme yapacak böcekler engelleniyor. Doğal sera kaynaklarıyla 4 mevsim filizlenecek sebzeler de yetiştirilmiş oluyor. Çiftlikte dağ eteklerine dikili 65 bin meyve ağacı da bulunuyor. Geniş bir meyve çeşitliliğine sahip olan çiftlikte; erik, armut, kayısı, elma, şeftali ve ayva ağaçları var.

        Gezen Tavuklar ve Mutlu İnekler

        Çiftlikteki köy tavuklarının her birinin kendine ait 5 metrekarelik bahçeleri var. Özgürce gezerek ve yemlenerek büyüyorlar. Haliyle yumurtaları sapsarı ve pişirince özlediğimiz yumurta kokusuna kavuşuyoruz. İnekler de doğal otlaklık alanlarında gezerek ve beslenerek mutlu yaşıyorlar. Sütleri el değmeden sağılır sağılmaz, kendi tesislerinde süt kokulu peynirlere dönüşüyor.

        MisKokulu Domatesler, Çıtır Biberler

        Hasanbey.com’da dalından yeni koparılmış, o özlediğimiz kokusu üzerinde esmer, pembe ve kırmızı domatesler ile cherry domatesler, kütür kütür salatalık ve çıtır biberler toprakta ve serada hormonsuz bir şekilde yetiştiriliyor. Siz sipariş verdiğiniz anda dallarından toplanıyor ve aynı gün adresinize gönderiliyor.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar