Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Yine aynı görüntüler! İcra memurları çocuğu zorla götürdü

        Zonguldak'ta icra memurları tarafından zorla babadan alınan çocuğun görüntülerini hatırlayacaksınız. Aynı görüntülerin benzeri İstanbul'da yaşandı. İstanbul'da annesine gitmek istemeyen 10 yaşındaki çocuk babasından icra memurları tarafından alındı. Ağlayan çocuk ekipler tarafından zorla araca bindirildi..

        Metin Çorlu, eşi ile boşandı. 5 yıl süren mahkeme süresince kızının velayeti anneye verildi. Baba Metin Çorlu, açtığı dava ile yaz tatilinde kızının bir ay kendisinde kalması hakkını kazandı. Bir aylık süre sonunda 10 yaşındaki kız annesine gitmedi. Anne ise icra yoluna başvurdu. Küçük kızı almak için babanın evine polis ekipleri, icra memurları ve pedagog gitti.

        Küçük kız gitmek istemedi, babasına sarıldı ağladı, memurlara tepki gösterdi. Küçük kız ve babası daha fazla direnemedi. Memurlar tarafından götürülen kız anneye teslim edildi.

        Baba Metin Çorlu, eski eşinin kızına şiddet uyguladığını iddia etti. Çorlu, "Kızım annesinin onu darp ettiğini, sürekli dövdüğünü, sinemada onu bıraktığını, parkta onu bıraktığını, sürekli şiddet gördüğünü söyledi" dedi.

        Baba Çorlu, kızının şiddet gördüğünü iddia ederek anne hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Yaşanan bu olayın ardından Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık yetkilileri baba Çorlu’yu evinde ziyaret ederek, konunun takipçisi olacaklarını ifade etti. 

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu