Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video 168 gün boyunca uzayda kaldılar! Soyuz, Dünya'ya döndü

        Uluslararası Uzay İstasyonu'nda görev yapan 3 astronotu taşıyan Rus uzay aracı Soyuz, Kazakistan'a başarılı bir iniş yaptı. O anlarda kameralar da kayıttaydı...

        Uzayda 168 gün geçirdiler ve dünyaya döndüler. Uluslararası Uzay İstasyonu'na gönderilen Rus uzay aracı Soyuz görevini tamamladı. Soyuz 3 mürettebatıyla birlikte dünyaya geri döndü. Mekik, Kazakistan'ın Jezkazgan kenti yakınlarına başarılı bir iniş yaptı. Kapsüldeki 3 mürettebat, acil kurtarma ekipleri tarafından çıkarıldı. Ardından da sağlık kontrolünden geçirildi.

        Soyuz, ABD'li Scott Tingle, Japonyalı Norishige Kanai ve Rus Anton Shkaplerov'u taşıyordu. Kapsülden çıkarılan astronotların durumunun iyi olduğu belirtildi. Sadece uzun süre yerçekimsiz ortamda yaşamaları sebebiyle kaslarında meydana gelen zayıflama sonucu dünyaya döndükten sonra yürüme zorluğu çektikleri ifade edildi. Kozmonot ve astronotlar kucakta taşınarak yatar koltuklara oturtuldu. Bir kozmonot ve 2 astronot bir başka Soyuz kapsülü ile 27 Şubat'ta Kazakistan'daki Baykonur Uzay Üssü'nden uzaya gönderilmişti.

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu