Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Falcon-9 roketinin son görevi! Uzaya robot gönderdiler

        Uzaya yüzlerce kiloluk kargo gönderdiler. Kargoya bir de yapay zeka robotu eklediler. Robot uzayda başarılı olabilirse, kalıcı olacak.

        Burası, Amerika Birleşik Devletleri'nin Florida eyaleti... Görüntüler, Cape Canaveral Hava Üssü'nden. Ünlü girişimci Elon Musk'ın SpaceX firması, Falcon-9 roketiyle Uluslararası Uzay İstasyonu'na 2 bin 700 kiloluk kargo gönderdi. Üstelik bu gönderi, Falcon-9'un son görevi oldu. Şirket bundan sonra uzaya başka roketler gönderecek. 

        Rokette deneylerde kullanılacak farelerden bol kafeinli kahveye kadar, uzay İstasyonundaki astronotların ihtiyaç duyduğu her şey var. Bir de yapay zeka destekli robot. Robotun adı Simon. Simon, bir ekranın içinden, gülümseyen bir suratla iletişim kuruyor. Uçarak gezebiliyor. Konuşup sesli komutlara cevap verebiliyor. Simon göreve başlamadan önce, istasyonda testlere tabi tutulacak. Testleri geçerse Uluslararası Uzay İstasyonu'nda astronotlarla birlikte çalışacak. 

        SpaceX, Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi ile yaptığı 16 milyar dolar değerindeki anlaşma kapsamında uzaya 15'inci kez malzeme taşımış oldu. Şirketin hedefi, Uluslararası Uzay İstasyonu'na yapılan yolcuklukları daha az maliyetli bir hale getirmek.

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu