Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video ABD'den ekonomik savaş! Almanya, İtalya ve İran'dan Türkiye'ye destek mesajı

        Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier, Alman Bild am Sonntag gazetesine konuştu. Amerikan Başkanı Donald Trump'ın Çin ve Türkiye'ye karşı aldığı yaptırım kararlarını ve ek vergi uygulamalarını eleştirdi. Bakan Altmaier, "Bu ticaret savaşı, ekonomik büyümeyi yavaşlatıyor, yıkıyor ve güvensizlik üretiyor. Geçmiş gösterdi ki; ticaret savaşları, ürünleri pahalılaştırdığı için özellikle tüketiciler sıkıntı çekiyor. ABD ile Avrupa Birliği arasındaki anlaşma bundan dolayı ancak ilk adım olabilir. Sonunda düşük vergilere, daha az korumacılığa ve açık pazarlı bir dünya ticaretine ihtiyacımız var" dedi. Altmaier, Almanya'nın, 80 milyon nüfuslu NATO üyesi Türkiye ile ekonomik ilişkileri ilerletmek istediğini de sözlerine ekledi. 

        İTALYA'DAN TÜRKİYE'YE DAYANIŞMA MESAJI

        İtalya'dan da Türkiye'ye dayanışma mesajı geldi. Il Foglio gazetesine konuşan İtalya Dışişleri Bakanı Enzo Moavero, Türkiye'nin Akdeniz'deki finansal denge açısından önemli rol oynadığını söyledi.

        Bakan Moavero, "Akdeniz'in ticari ve mali dengesi açısından kritik bir oyuncu da olan, önemli bir ülke ile dayanışma göstermemiz gerektiğini düşünüyorum. Böylesi bir kriz durumu, herkes için kötü haber ve hepimizin üzerimize düşen yakınlığı göstermesi gerekiyor" açıklamasında bulundu.

        TÜRKİYE'YE BİR DESTEK DE İRAN'DAN

        ran Devlet Televizyonu'na konuşan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Türkiye için her türlü desteğe hazır olduklarını söyledi. Kasımi, "Milletlerin iradesi, zorbalık ve tehditlerle değiştirilemez" dedi.

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu